Reflexologi (helkroppszonterapi)

Reflexologi är synonymt med zonterapi men till skillnad från den klassiska fotzonterapin behandlas zonpunkter över hela kroppen.

Med hjälp av reflexologi kan man utföra förebyggande behandlingar samt behandla olika former av obalanser och sjukdomstillstånd i kroppen. Behandlingen stimulerar och främjar kroppens egen självläkande förmåga och balanserar störningar i kroppen.  Detta sker genom stimulering av zoner/reflexpunkter på olika delar av kroppen, t.ex. fot, ben och öron.

De flesta besvär kan behandlas med reflexologi men vanliga orsaker är bland annat stress och stressrelaterade problem,spänningstillstånd,smärta/värk, besvär i stöd- och rörelseorganen, ( tex. muskel- och ledbesvär), mag- tarmbesvär, störningar i ämnesomsättning, allergier, sömnproblem, hormonella obalanser, autoimmuna sjukdomar,  m.m

Reflexologi är även ett utmärkt sätt att upprätthålla en god hälsa, välmående och balans.

Behandlingen verkar avslappnande och energigivande, stärkande för immunförsvaret och balanserande för kroppen eftersom blockeringar öppnas, blodcirkulationen stimuleras och främjar därmed utrensning av slaggprodukter.

Välkommen på en behandling! :) 

Jag erbjuder också hembesök vid behov samt besöker arbetsplatser och företag. 


Här kan du läsa mer ingående om vad reflexologi går ut på:


VAD ÄR REFLEXOLOGI/ ZONTERAPI FÖR HELA KROPPEN ?
Reflexologi grundar sig på en uråldrig behandlingsform som använts i olika delar runt om i världen i tusentals år. Behandlingsformen utvecklas hela tiden genom nya upptäckter och erfarenhet. Med hjälp av reflexologi kan man ge förebyggande behandlingar samt behandla olika former av obalanser och sjukdomstillstånd i kroppen.
FÖR VEM, VARFÖR OCH HUR OFTA?
Behandlingen passar för alla oberoende av ålder eftersom  behandlingen ”skräddarsys” efter kundens  individuella behov och situation. Reflexologi är även ett utmärkt sätt att upprätthålla och främja en god hälsa ,välmående och balans. Behandlingen har bland annat visat sig effektiv  vid:
  • Obalans i ämnesomsättningen
  • Stress och spänningstillstånd
  • Smärta och värk
  • Problem med mage och tarm
  • Sömnproblem
  • Besvär i stöd- och rörelseorganen (t.ex. muskler och leder)
  • Hormonella obalanser
  • Cirkulationsstörningar
  • Migrän
  • Allergier och autoimmuna reaktioner

Hur många gånger en behandling utförs och hur ofta varierar, redan 3-4 behandlingar brukar ge resultat. Behandlingen sker vanligtvis en gång i veckan till att börja med under  1 timme.
BEHANDLINGSREAKTIONER
Behandlingens inverkan är alltid individuell. Vanliga reaktioner  efter behandling kan vara:
·         Avslappnande känsla
·         Känsla av välbefinnande
·         Trötthet/sömnighet
·         Ökad energi
·         Aktivering av kroppens funktioner och blodcirkulation
·         Ökad ämnesomsättning, utrensning av slagg-produkter
·         Lindrande av smärta och värk
·         Bättre sömn
·         ökad stresstolerans
·         starkare immunförsvar
·         Frossa/värmevallningar/svettningar
·         Ökad törst eller urineringsbehov
·         Ökad slemutsöndring
·         Känsloreaktioner t.ex. gråtmildhet.

De första behandlingsreaktionerna somär ofta snabbt övergående. Vanligtvis infinner sig en känsla av avslappning och ökad energi.
I mån om möjlighet är det bra att ta det lugnt och och dricka lite mer vatten än vanligt efter behandlingen. Alla upplevelser och reaktioner behöver förstås inte bero på behandlingen, övriga faktorer kan naturligtvis  påverka.  
BEHANDLINGEN ÄR ETT SAMARBETE
Behandlingen är en växelverkan mellan terapueten och kunden. Du kan fritt berätta om dig själv, dina problem och önskemål eftersom terapeuten naturligtvis har tystnadsplikt. Det är bra att följa terapeutens råd för att på bästa sätt nå behandlingens målsättningar. Terapeuten stöder dig i dina mål att befrämja välmående, balans och hälsa.
Under behandlingen är det viktigt att du berättar hur det känns, eftersom de aktiverade reflexpunkterna kan kännas ömma. Terapeuten tar alltid i beaktande kundens individuella upplevelser av smärta/obehag Det är också bra att alltid berätta om eventuella reaktioner efter behandlingen.
Reflexologi är en naturmedicinsk/alternativmedicinsk behandlingsform vilket för tillfället inte hör under skolmedicinens område. Alternativa behandlingsformer tävlar inte med skolmedicinen; de kan tvärtom komplettera varandra.
KOM IHÅG!
Om du använder läkemedel eller av din läkare fått övriga råd om behandling av sjukdom , är det viktigt att berätta detta innan behandlingen inleds.  Övriga behandlingar eller medicinering är ingenting som terapeuten  blandar sig i,  detta är mellan dig och din läkare.
Utbildning: Jag har fått min utbildning vid ”Suomen Vyöhyketerapia-ja Reflexologiaopisto Medika Nova” i Tammerfors.
Turpiininkatu 2 C,33100 Tammerfors. P.03-2231888


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar