Om mig och mitt företag

Jag heter Sofie Lundberg och bor utanför Vasa, Finland med min man och dotter som föddes i juli 2018. Är utbildad diplomerad Kostrådgivare och Reflexolog (zonterapeut med fokus på helkroppszonterapi). Har också en bakgrund som närvårdare och pol. magisterexamen i socialt arbetare. 

Jag gillar att filosofera över livet och gör mitt bästa för hålla mig i balans genom att försöka skapa en hälsosam och meningsfull vardag och fokusera på det som ger positiv energi. Sedan min dotter föddes går förstås den mesta av tiden åt till henne. Detta har också medfört nya utmaningar och att få tid till att ta hand om mig själv också när småbarnslivet kräver mycket tid och energi är inte alltid lätt. Jag tror att många känner igen sig i detta. Jag drabbades också av förlossningsdepression och ett återfall av utmattningssyndrom när dottern föddes, något som jag har jag skrivit lite om på bloggen. På grund av denna erfarenhet vill jag också stöda andra nyblivna mammor som kämpar med psykisk ohälsa och minska stigmat kring detta ämne.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Som kostrådgivare jobbar jag holistiskt dvs fokuserar på hälsan i en helhet, både kropp och själ. Hälsa är så mycket mer än bara kosten och därför fokuserar jag inte bara på vad du äter utan också hur du mår i helhet  och faktorer som kan påverka ditt hälsotillstånd t.ex. sömn, stress. psykisk hälsa osv. 

Jag erbjuder individuell kostrådgivning samt kurser och föreläsningar om kost och hälsa. Mer om detta under fliken ”kostrådgivning”.  Jag ger också behandlingar i helkroppszonterapi vilket du också kan läsa mer om under fliken ”Reflexologi”.

I min blogg får du ta del av mina recept och funderingar och reflektioner kring hälsa, mammalivet, kost och välmående.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Att hitta redskap för att skapa en balanserad livsstil med hälsa och välmående i fokus är väldigt viktigt för mig. Som kostrådgivare och med reflexologins redskap vill jag också hjälpa andra att finna sin egen balans. Hälsa för mig handlar om att alltid se helheten och lära sig lyssna på både sin kropp och sin själ. Kroppen behöver både en näringsrik, naturlig kost för att upprätthålla hälsan och en vardag med positiv stimulans och återhämtning från stress. 

Namnet Hälsovisare är en påminnelse om att vi alla kan bli lite mer visa när det gäller vår egen kropp och hälsa. Lära oss att lyssna på vår kropp och hitta tillbaka till den djupa vishet som vår kropp och själ besitter men som vi i dagens samhälle lätt glömmer bort att lyssna till, mitt i den stressande livsstilen många lever. Vi vill gärna ha snabba lösningar på våra hälsoproblem men om vi inte lär oss att lyssna till vad kroppen signalerar är det svårt att .finna en bestående hälsa. Vi måste våga fråga oss själva hur vi egentligen mår och hur vi faktiskt vill må . Vägen till hälsa kan se olika ut för olika människor men med kroppens visdom i grunden tror jag vi kan hitta tillbaka till den person som vi i grund och botten vet att vi är. Inse att var och en förtjänar att må sitt bästa jag och leva ett meningsfyllt liv med en stark och frisk kropp. 

Välkomna att tillsammans med mig fokusera på att bjuda in mer balans i vardagen och skapa ett Hälsovisare liv!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar