17 aug. 2017

Uppdatering efter sommarenHej på er alla!
Hoppas sommaren har varit bra, trots avsaknad av rikigt bra sommarväder. Det här varit rätt så tyst här på bloggen på grund av att det varit mycket på gång och jag har inte haft energi över för det. Sommarens största händelse är att jag gifte mig i juli och det var både fantastiskt underbart och härligt men samtidigt också energikrävande. Trots att det handlade om positiv stress så tar det mycket energi att planera ett bröllop, för att inte tala om nervositeten  Det är rätt så skönt att slippa planera nu och bara försöka samla krafter och ta det lugnt. Men jag är så tacksam för det som blev den bästa dagen i mitt liv <3 
Jag kan också meddela att jag fortfarande inte har möjlighet att starta igång företaget igen innan jag hittar ett annat deltidsjobb vid sidan om för att få allt att gå ihop. Detta är inte lätt när man fortfarande försöker återhämta sig från utmattningssyndrom men det är verkligen är väldigt viktigt för mig att hitta ett jobb som inte medför för mycket stress (om detta nu ens är möjligt i dagens samhälle...) Men jag håller hoppet uppe och längtar tills jag kan få ta emot kunder och hålla föreläsningar igen. Ju mer hälsoproblem man själv går igenom, desto mer erfarenhet och kunskap ger det på köpet och det är värdefullt. Att få dela med mig av mina erfarenheter och kunskap kring kost och hälsa och inte minst stress och utmattning, upplever jag som väldigt meningsfullt.

Nu när hösten nalkas och det är dags att återgå till rutinerna igen efter semestern så blir det lätt så att man hamnar in i det gamla ekorrhjulet av stress igen men det är alltid viktigt att försöka vara medveten om vilka saker du faktiskt har kontroll över och kan ändra på när det gäller sådant som skapar stress i din vardag. Det är lätt att fastna i gamla hjulspår och jämföra sig med vad andra orkar med och klarar av. Vi är alla individuella och har olika behov och olika gränser. Gasa inte på för mycket utan lämna utrymme för reflektion och utvärdera inom vilka områden i livet du upplever att det behövs en förändring för att du ska må bra. Försök att inte anpassa din fart till samhällets krav i första hand samtidigt som din motor börjar ge efter, för att använda bil-metaforen. Inse vikten av att anpassa farten så att du mår bra.Och våga fråga dig själv om du mår bra och ta reda på varför du inte gör det. Annars är risken stor att det slutar i motorhaveri. Och då kan jag säga av erfarenhet att det inte räcker med några timmar på verkstaden för att fixa skadan, inte ens att fylla på med bränsle räcker  Det kommer att påverka dig under en lång tid och då om inte tidigare blir du tvungen att anpassa din fart, för du har inte längre något val.
Jag önskar dig en skön höst med så lite stress som möjligt!
Gasa försiktigt!  <3 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar