29 mars 2017

Fyllda portobellosvampar

Jag har lyst med min frånvaro här på bloggen så länge nu så jag tänkte jag måste slänga in ett recept:) Har inte haft någon inspiration att sätta mig ner och blogga på sistone. Hade ett tag så många idéer om olika blogginlägg men det innefattar mycket hjärnverksamhet och energilösheten gör att inspirationen tyvärr inte infinner sig så ofta.  Däremot får nog inte min hjärna vila så mycket i alla fall med tanke på att man är mitt uppe i bröllopsplanering :) Bröllopsfunderingar är i alla fall en "positiv" stress och innefattar ju något som jag uppenbarligen ser väldigt mycket fram emot trots att kroppen inte riktigt kan skilja på stress och stress.  Vad jag förstått så verkar bröllop vara en stor stressfaktor för folk även om man inte varit utbränd så det går väl inte att komma ifrån men jag försöker att inte stressa i onödan. Jag tycker ändå att det känns som vi har det rätt bra under kontroll och det kommer ju inte att vara något stort, pråligt och påkostat bröllop utan vi vill ha det avslappnat, familjärt och skonsamt för konomin. Det viktigaste är ju att vi blir gifta och får fira vår kärlek med familj och vänner.  Tänk att det bara är ca 3 och en halv månad kvar! Jag fortsätter att fokusera på min återhämtning och hoppas att jag tills dess har fyllt på med ny energi så att jag verkligen kan njuta av vår stora dag.

Men nu till dagens recept. Eller recept och recept, det är väl mer ett tips.

Några gånger har jag hittat portobellosvamp på extrapris i affären och testat att fylla dem med en god röra och gratinera med ost. Min favoritfyllning (och särskilt min fästmans favorit) har nog blivit ekologisk bacon, purjolök, vitlök, pesto och creme fraiache. Ena gången gratinerade jag med parmesanost och den andra gången med getost. Lika gott tycker jag! 

Till röran stekte jag bacon, purjolök och vitlök med lite kryddor och blandade sen i pesto och creme fraiche.

Sen tog jag bort stammen på svamparna, lade i fyllningen och sen på med osten. Man kan också skära bort den tunnaste delen runt svampen för att undvika att det bränns i ugnen. 

Grädda sen på 200 grader ca 15 minuter tills osten har smält och fått lite färg.

    Den här varianten var alltså med getost men går bra med vilken god ost som
    helst. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar