6 okt. 2015

Vad kan man egentligen behandla med hjälp av reflexologi?

Du kan få hjälp med de flesta "krämpor" genom att puffa kroppen i rätt riktning så de självläkande processerna kan ta fart. Det handlar om att åtgärda orsaken till problemet och återställa kroppens balans. Genom att förstå hur olika funktioner påverkar varandra så kan man lättare gå till botten med varför du har de symptom du har.

Vanliga obalanser och symptom som folk brukar söka hjälp för är stress, sömnproblem, hormonella obalanser, problem med immunförsvar och magbesvär. Muskelspänningar, smärttillstånd och värk i kroppen är också något som många lider av idag. Även nackspärr, ryggskott och andra mer "akuta" åkommor kan lindras med hjälp av reflexologi, speciellt då man lättare kommer åt sådana svåråtkomliga muskelpartier som en massör inte alltid gör.

Inom reflexologin ser man alltid på kroppen som en helhet och snabbt märker man hur olika delar av kroppen och olika funktioner hänger ihop. Ofta sitter inte problemet där själva symptomet finns utan kan bero på en störning på annat håll i kroppen. Behandlingen är ofta ett riktigt detektivarbete 

För att läka kroppen kan det också behövas tillskott av viktiga näringsämnen och det är att se över kosten eftersom det ju är genom kosten vi tillför kroppen dess byggmaterial och energi. Maten är oftast vår viktigaste medicin vilket vi ibland glömmer bort. Det går inte att återställa obalanser i kroppen utan att ge den rätKroppens balans kan bara återställas när vi ser på helheten, vilket kan kräva att symptomen tacklas från olika håll för att åtgärda grundorsaken. Kroppen är mycket samarbetsvillig men ofta är det vi själva som inte vill samarbeta med den. 

Upplever du att din kropp är i obalans? Vare sig det handlar om kroniska eller akuta besvär är du hjärtligt välkommen att prova på reflexologibehandling vilket även gärna kan kompletteras med kostrådgivning för ett mer optimalt resultat.


Hör av dig! :) 

3 kommentarer:

 1. Det är så himla spännande med reflexologi - aldrig testat det och kan inget om det, men följer med nyfikenhet det du skriver. Hur går det till när du träffar en klient och ska påbörja behandling? Om du orkar skriva ett inlägg om det får du gärna göra det, orkar du inte är det helt ok. Eller så har du kanske redan gjort det och jag helt missat det, isf får du gärna klistra in en länk här så kollar jag :) ha en jättefin dag, Kram Lina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det spännande :) Nej har inte skrivit ett inlägg om det men bra idé! Finns kanske inte så jättemycket att säga om behandlingen för hur den läggs upp varierar från person till person men det vore kanske intressant för eventuella kunder att få en inblick i hur en behandling går till i praktiken. Ett inlägg kommer inom kort :)

   Ha en jättefin dag du med Lina!
   Kram!

   Radera
  2. Under fliken "reflexologi" överst på sidan finns också mer information :)

   Radera