17 sep. 2015

Morotspannkakor (glutenfria, mejerifria)

Nu gäller det att ta vara på morotssäsongen. Misstänker starkt att det kommer att bakas en nyttig morotskaka eller morotsbröd snart också :) 

Jag tycker att pannkakor/plättar är den perfekta middagen. Jag äter helst inte så mycket till middag utan äter mitt största mål till lunch och vill hellre ha något lite lättare men ändå mättande på kvällen. Pannkakor med salta tillbehör och lite sallad till är något jag äter relativt ofta. Pannkakorna kan smaksättas med t.ex. riven ost men ibland blandar jag också i sötpotatis eller som i det här fallet, morötter. 

Vill du äta som efterrätt går det lika bra, t.ex. med färska bär eller chiasylt och vispad grädde. En klick fet youghurt till (turkisk/grekisk) är också fräscht och gott. Det är också gott att krydda med de värmande höstkryddorna kanel, ingefära och nejlika. Blir lite som pepparkakspannkakor :) 

Den här gången fyllde jag pannkakorna med getost och kalkonpålägg (hittade till min förtjusning en sort utan tillsatser). Är också gott med olika röror som tillbehör, t.ex. fiskröror. Blir alltså som crépes helt enkelt. 

RECEPT PÅ MOROTSPANNKAKOR (ca 4 mindre pannkakor eller två stora) 

2 ägg
2 kokta morötter, mixade till puré.
1 tsk fiberhusk
1 nypa salt
(eventuellt extra kryddor, som kanel, ingefära, nejlika) 


  • Vispa äggen
  • Blanda ner morotspurén, fiberhusk och salt. 
  • Låt svälla ca 5-10 minuter
  • Stek, fyll med valfria tillbehör och ät :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar