11 juli 2015

Protein till frukost

På sistone har jag ätit en ny sorts "röra" till frukost. Försöker få i mig mer protein till frukost för att hjälpa till att balansera hormonerna och blodsockret under dagen men det är inte det lättaste. Tanken på kött till frukost är inte så lockande så oftast blir det någon av mina favoritfrukostar, mejerifri "yoghurt" eller zucchini-chiagröt samt ett kokt ägg för att få upp proteinmängden även om ett enda ägg inte innehåller särskilt mycket protein . 

Kvarg innehåller mycket protein men komjölksprotein är oftast inte är så bra för kroppen och många är känsliga mot det. Däremot är ju A2 mjölk bättre (mer om A2 mjölk HÄR)vilket finns i bland annat getmjölk men även i mjölk från isländska kor har jag läst. Därför tänkte jag att Skyr som ju är ett isländskt märke kanske vore ett bättre alternativ. Hoppas dock att mjölken faktiskt är isländsk eftersom jag läste att produkten i sig tillverkas i Danmark men bolaget är isländskt...

Jag har faktiskt varit mer uppblåst om magen på sistone och vet inte om det beror på att magen inte riktigt gillar kvargen. Får kanske hålla upp någon dag och se om det gör någon skillnad. 

Nu har i alla fall testat att blanda Skyr med lokalproducerad getyoghurt när jag får tag på det samt kokosmjölk och ibland en skvätt mandelmjölk. Sedan har jag i en tsk malda chiafrön, 1 tsk gurkmejapasta (se HÄR ), riven ingefära och lite vaniljpulver. Jag har också börjat ta tillskott av aminosyror i pulverform på morgonen, så kallade EAA (essentiella aminosyror). Problemet är att det alltid ska tillsättas en massa sötningsmedel och smakämnen för att få bort den mindre tilltalande smaken. Jag insåg inte heller att det märke jag köpte innehöll Steviaglykosider och päronarom innan jag smakade...usch och blä, hellre tar jag nog pulvret som det är även om det inte smakar gott, för det här smakar bara sliskigt sött med en onaturlig päronsmak. Dessutom är det grönt och ser ut som utblandat diskmedel...Men det är ju inte helt billigt att köpa heller så jag tänkte att jag borde väl använda upp det när jag väl köpt det men jag börjar nog luta åt att sluta eftersom jag inte tror att det är särskilt bra att börja morgonen med något som känns som ett glas sockervatten, även om det är Stevia. Sötningsmedel går inte heller opåverkat genom kroppen utan kan tvärt om ha många negativa effekter, som t.ex att höja insulinet och påverka tarmfloran negativt. Stevia är förstås ett bättre val än artificiella sötningsmedel men tror inte det är bra att äta det varje dag i alla fall. Så, jag får väl leta efter någon "renare" produkt utan tillsatser. 

Ja det var alltså inte det lättaste att öka på proteinet till frukost men jag får fundera vidare på olika alternativ.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar