19 jan. 2015

Veckans lästips

Den sanna anledningen till vetets giftighet - inte bara guten som är orsaken till de negativa effekterna av vete

Diet eller livsstil? - Tänkvärda ord från en kostrådgivarkollega 


Är sockerberoende personer inbillningssjuka? - "sockerbråket" fortsätter...Därför bör du äta kolhydrater på kvällen - reglera hormonbalansen genom att äta största delen av dina kolhydrater på kvällen! 


Ett sötare blod en sannolik orsak till Alzheimer - ännu mer forskning kring sambandet mellan högt blodsocker, insulinresistens och demens. 


Pills or Paleo? Preventing and reversing autoimmune disease - Kan kosten hjälpa vid autoimmun sjukdom?


Brist på D-vitamin måste tas på allvar - om vikten av att åtgärda D-vitaminbrist 


2 kommentarer:

 1. Funderar mycket på det där med D-vitamin just nu. Misstänker själv att bristen är en symptom på något större, inte det att vi inte äter tillräckligt mycket piller utan det att den naturliga d-vitaminen som vi brukade få i oss via kosten har försvunnit pga hur det moderna jordbruket fungerar (energi-input olja istället för solsken). En tes, som jag hoppas se någon annan utveckla eftersom det inte är mitt kärnområde men jag spekulerar vilt ändå!

  SvaraRadera
 2. En klok tes! :)

  Det är ju så med många näringsämnen idag, att det tyvärr inte finns tillräckliga mängder i maten så vi blir tvungna att ta tillskott för att få i oss det vi behöver. Jordarna är utarmade på mineraler och det vi odlar har inte alls samma näringssammansättning som "förr i världen".För att inte tala om gifter och bekämpningsmedel och andra sätt som vi manipulerar maten på.

  Det är ju inte meningen att vi ska behöva äta tillskott men i dagens värld är det svårt att komma upp till den dos som kroppen behöver och så lever vi ju också en livsstil som inte direkt gynnar näringsupptaget. Vi äter en näringsfattig kost bestående till stor del av onaturliga livsmedel och manipulerad mat med för mycket ämnen som stör matsmältning och näringsupptag samt att den kroniska stressen har tagit över många människors liv och hindrar näringsupptaget ännu mer. En stressad, inflammerad kropp med dålig tarmflora har inget optimalt näringsupptag.

  Dessutom tror jag att den "fettfria eran" också kan vara en bidragande faktor eftersom d-vitamin inte kan tas upp av kroppen utan tillräckligt med naturligt fett.

  SvaraRadera