20 okt. 2014

Veckans lästips!

Ten reasons why I´ll never be a vegan - några viktiga anledningar till att inte sluta äta kött! (men naturligt och ekologiskt förstås!)

Är det bra eller dåligt? - Om vikten av att alltid se helheten när vi lägger om kosten. 

Att vila är att ta sig själv och sin hälsa på allvar! - Vi måste börja prioritera återhämtning!

Den aktuella sockerdebatten - Kolla in de senaste inläggen hos Ann Fernholm. 

Fuck cancer? Fuck sugar!! - tänkvärt om cancer och rosa bandet


Förgiftad av vår omgivning - viktigt att minska på giftiga ämnen i vardagen! 

Veckans bloggtips: www.thepaleomom.com. Superbra blogg med välskrivna och intressanta artiklar om paleo-kost och även recept. (På engelska) 

Veckans citat:

 
Tänk att redan gamle Sokrates fattade det här med attraktionslagen. Det är ingen ny grej direkt. Vårt största hinder när det gäller förändring och att uppnå våra drömmar är att vi fokuserar på hinder istället för möjligheter. Vi fastnar i oro och grubblerier, negativa tankemönster och gör motstånd när något inte går som vi tänkt oss.

Genom att fastna i det förflutna och göra motstånd mot det som sker i nuet upprätthåller du dessa negativa mönster och fortsätter skapa en likadan framtid. Ofta sker det omedvetet för vi vill ju uppnå våra mål och förstår inte varför gamla mönster upprepar sig. Då gäller det att ta en noga titt på vad som sker inom dig. Vad upptar dina tankar? Hurudana känslor har du? Tror du verkligen på att det du vill uppnå kommer att ske? Tror du på dig själv?

Kontrollbehov, motstånd mot tankar och känslor och olika former av självdestruktivt beteende är envisa hinder. Om du inte tror på dig själv, älskar dig själv och har tillit till att livet bär kommer du att sitta fast i det gamla och aldrig ta ett riktigt kliv ut i den okända framtiden. Kom ihåg, det är okej att vara rädd! Det är motståndet mot rädslan som skapar hindren. Att fly från det du känner. Då är du inte sann och autentisk mot dig själv och kan inte heller bygga ett autentiskt liv. Möt rädslan men låt den inte styra dina val. 

Slut fred med det förflutna, acceptera dina upplevelser just nu och fokusera på att med öppenhet och tillit ta emot det som kommer. Öva på att förstärka de tankar, känslor och beteenden som du vill uppleva mera av så attraherar du mer av sånt in i ditt liv. När du väljer bort att lägga energi på det gamla får du också automatiskt kraften att istället bygga upp det nya. 


Önskar er en härlig vecka! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar