15 aug. 2014

Mazarinkaka med vinbär

Nu är det vinbärssäsong! 

Jag är inte så där jätte förtjust i röda vinbär som sådana. Svarta vinbär däremot äter jag varje morgon året om. Röda och vita vinbär tycker jag passar bättre i bakverk. Nu är det länge sedan jag bakat, det blir inte lika ofta på sommaren när det blir så hett i köket. Men nu ville jag passa på att testa ett nytt recept när vinbären finns tillgängliga. De svarta vinbären har tyvärr ett dåligt år och det finns knappt några bär på klasarna. Så synd eftersom det är de som går åt mest.

Alltid lika spännande att göra ett nytt recept och se om det blir till något. Den här gången blev det riktigt bra! 

Mazarinkaka med röda och vita vinbär

3 ägg
50 gram smör
1/2 dl kokosmjölk eller grädde
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosflingor
1 dl hackade nötter (jag använde nötter som jag blötlagt och torkat men går bra med rostade eller råa)
1 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 tsk kanel
1 krm malen muskotnöt
Några droppar bittermandelarom
1 msk honung
2 dl röda och vita vinbär

Gör så här:

- Vispa äggen. 
- Smält smöret tillsammans med kokosmjölken, honung, vaniljpulver, kanel och muskot.
- Blanda ner i äggsmeten och tillsätt bittermandelarom (Var försiktig med doseringen! Jag var lite för generös med mängden arom så smaken ville nästan ta över)
- Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
- Häll i en liten löstagbar form (ca 18 cm), strö över vinbären och tryck ner de lite i smeten.
- Grädda i 175 grader ca 20-25 minuter.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar