2 juni 2014

Veckans inspiration


Här kommer veckans inspiration som utlovat:
Att vara stark innebär att bejaka sin svaghet. Äkta styrka handlar om att acceptera sig själv helt och hållet, även det man upplever som svaga sidor. När man accepterar att man faller ibland är det också lättare att ta sig upp igen. När man omfamnar smärtan och försöker förstå sina egna känslor kan man lära sig något av det man gått igenom istället för att fastna i lidandet. För som någon klok människa skrev: Smärta är oundvikligt i livet men lidandet är ett val. Vi lider när vi klamrar oss fast vid gammal smärta utan förmågan att gå vidare. 

Lycka och frid handlar inte om frånvaro av smärta, det handlar om att möta smärtan, acceptera och uppleva den och släppa taget om den. Värdefulla insikter uppkommer genom denna process av acceptans. Att bara låta allt vara som det är. Låta livet komma och gå, vara öppen för nya upplevelser och möjligheter,finna mening med det som sker och inse att allt händer av en orsak.  Att ignorera svaghet är att inte inse sin egen styrka, för den finner du bara när du möter dina skuggsidor. När du vågar älska livet som det är, släppa taget om det som står i vägen för din inre frid och låta livet bära dig. Det betyder att du gör dig sårbar, du faller, du upplever smärta - men du inser också att du på detta sätt på något sätt också blir osårbar. En smärta som möts med förståelse kan omvandlas till något gott och gör dig mer hel som människa.  Du inser att det finns något större som bär och när du faller är fallet inte bottenlöst. Du tvingas kanske möta obekväma insikter men insikterna får dig att växa. Ibland måste vi helt enkelt falla hejdlöst för att kunna hitta tillbaka till oss själva igen. Släppa taget. Möta livet öga mot öga. Och inse att det enda vi behöver göra är att leva i denna stund. Leva i tillit till att oavsett vilka upplevelser och känslor som uppstår, är det alltid ok. Det får vara så. Nästa stund är alltid en ny möjlighet och en ny verklighet. 

Ha tillit till att allt är som det ska vara - just nu. Vad du än må känna precis den här stunden. Omfamna upplevelsen, släpp sedan taget för att gå vidare och möt nästa ögonblick med en ny öppenhet. 

Att våga möta och omfamna sin smärta är sann styrka!

Önskar dig en fin vecka! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar