13 juni 2014

Nu tar jag helg!

SÅ trött jag är.... men ser ändå fram emot helgen med födelsedagsfirande. Har ett deltidsjobb under sommaren och nytt jobb tar alltid extra energi. Heltidsjobb skulle jag absolut inte orka med just nu, det är ett som är säkert. Vill ju också ha tid och energi över för reflexologibehandlingar även om det är ganska dött så här på sommaren. Folk har säkert "roligare" saker för sig än att springa på behandlingar under semestern :)

I går var jag så dränerad på energi att jag nästan hade lust att skippa hela födelsedagskalaset men så påminde jag mig själv om att det ju är mitt eget val, jag ville ju fira lite extra den här gången. Det behöver inte vara så märkvärdigt, huvudsaken att jag får umgås med vänner och familj. 

Så jag ska försöka att bara slappna och och ha det roligt. Och framför allt acceptera den där utmattande känslan när den kommer. Vad gör det om jag är trött? Det är inte farligt. Jag behöver inte vara rädd för min trötthet. Jag försöker bara ta det som det kommer utan att pressa mig själv. Om jag stretar emot och gör motstånd tar det bara ännu mer energi och det är bara onödigt. Jag kan ändå inte förändra något innan jag accepterar det. Jag får vara trött och det är övergående. Bara låta nuet vara som det är. Då tror jag också man får tillbaka energin lite snabbare och acceptansen gör att glädjen också kan finnas där, trots att man inte mår så bra som man önskar. Motståndet ger ju bara upphov till negativa känslor men acceptansen är en positiv upplevelse i sig. 

Så, trots att jag har lite bakning och städning kvar innan söndagen så ska jag försöka att bara ta det med ro. Jag kan välja att fokusera på glädje, även om jag skulle vara trött. Jag kan inte påverka min trötthet men jag kan välja hur jag förhåller mig till situationen. Och ur acceptansen kommer glädjen.  

Nu ligger två cheesecakes och gottar sig i ugnen och jag tänker inleda helgen med lite fredagsmys. Någon bit av min egen choklad och ett glas rött. Because I think I´m worth it! :)

2 kommentarer:

 1. Känns som det kunde vara mina ord och inte dina. Känner mig också ovanligt sliten just nu... och liksom också som du mycket på grund av nytt jobb och nya arbetsuppgifter. Sånt tar på! Väldigt mycket! Dessutom är det heltid, vilket jag insett inte är för mig, egentligen. Jag vill inte bara "knega bort" stora delar av min tid och resterande tid vara så trött så jag liksom inte orkar ta mig för egentligen någonting alls. Men allting har sin tid och nu är det mycket vanligt jobb som gäller och jag får helt enkelt bara gilla läget ett litet tag och som du skriver, bara låta det vara. :) Vad härligt att du håller på även med reflexologi, det verkar spännande! Perfekt att kunna kombinera det med en halvtid. :)

  Ha en alldeles underbar fredag och helg och lycka till med kalaset!
  Kram S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Sonja!
   Hoppas du återfår energin igen snart, det är ju oftast värst i början med ett nytt jobb innan man har allt på det klara. Precis så tänker jag också, att spendera nästan hela sin tid på jobbet och sen vara så trött att man inte orkar med något annat , då är det inte värt det. Jag kommer ju att starta eget företag i något skede men då kommer jag verkligen försöka att inte jobba för mycket. Bara så mycket jag behöver för att klara mig ekonomiskt. Reflexologibehandlingar är ganska energikrävande också så man kan helt enkelt inte ha hur många kunder som helst under en dag.

   Ja vi får försöka ta dagen som den kommer och fokusera på de små sakerna som fyller en med positiv energi, det är ju det enda man kan göra :)

   Ha en skön helg du med!
   Kram!

   Radera