24 juni 2014

Födelsedagen

Den fruktade 30-års dagen firades den 15 juni :)

De blev en lyckad bjudning men i efterhand inser jag att det inte var särskilt lyckad idé att ställa till med en större fest trots allt. Stora fester är inte alltid bäst, särskilt inte för en HSP med en utbrändhet i bagaget. Man vet ju aldrig på förhand hur orken kommer att vara och tyvärr var energinivån inte så hög till att börja med vilket gjorde att dagen slutade i tårar och total känsla av utmattning. Det var ju inte riktigt så jag tänkt det.  Det blev lite för mycket tillställande och sen jag hade svårt att slappna av och bara njuta. Det blir så där när man gärna vill  hålla koll på allt och hinna prata med alla, vilket  ofta resulterar i att jag inte själv kan slappna av och bara njuta. Jag hade en märklig känsla då gästerna åkt att jag hela dagen liksom passerat i en dimma. Den dagen då jag verkligen ville leva i nuet gick liksom förbi mig på något sätt istället. Jag ville ju känna mig glad när dagen var slut men stället tappade jag alla krafter och kände mig bara trött och tom. Dagen efter kände jag mig just "dagen efter", som en bakfylla fast utan att ha druckit någon alkohol. Tömd på energi, dimmig i huvudet, värk och kraftlöshet i kroppen, urflippad mage, gråtfärdig och bara allmänt i obalans.  Det är ju inget nytt under solen förstås, de gamla "vanliga" varningssignalerna som jag får när kroppen säger ifrån.

Nu börjar jag nog återhämta mig men hela förra veckan var jag ganska så däckad . Trots detta är jag förstås väldigt tacksam över att jag har så fina vänner och familj som ville fira med mig! 

Här kommer lite bilder från kalaset:

  

  
Det mesta av godsakerna var förstås socker- och mjölfria. Jag bjöd bland annat på fisktårta som min pappa lagat, snittar med skinka-och salamiröra (frökex för lågkolhydratgänget), lchf-chokladtårta med hallonmoussefyllning, rabarbercheesecake, chokladbollar och nötkex. Jag var faktiskt så "snäll" (eller snarare elak, hur man nu väljer att se på saken...) att det också fanns en vanlig tårta bakad på vetemjöl och socker för att hålla somliga av gästerna nöjda :) 

Gästerna verkade i alla fall nöjda och tilltalades tydligen även av lchf-tårtan, som nästan blev helt uppäten fast den var otroligt mäktig. Men fantastiskt god var den.


  
                                              
                                       Lite posering :)

                  Vi hade ju i alla fall tur med vädret!    
   Fick många fina blommor!

Fina presenter fick jag också. Bland annat en torkugn! Kostnörden är superglad! :) Nu slipper jag torka nötterna i vanlig ugn. 

Kostnörden hade också önskat sig en rejäl gjutjärnsstekpanna och det hade fler än en person satt på minnet så jag fick hela två stycken, av samma märke till på köpet :)


Fick också många andra bra presenter förstås. 

Måste bara visa detta fina kort som min syster knåpat ihop. Kolla särskilt in bilden till vänster, där min pappa matar i lilla Sofie munkar! Ha ha, han ser riktigt manipulativ ut då lilla jag oskuldsfullt hugger in på munken med en gaffel (!) Han gjorde väl ett försök att uppfostra sin dotter till ett sockertroll men det höll inte i sig så länge! Nu vet jag bättre! ;) 
  Men nu blir det i alla fall inget firande på en lång tid framöver, bara så ni 
  vet! :)
  

  

1 kommentar:

  1. Maten ser helt fantastisk ut! Och ni verkar ha haft en riktigt fin dag! Även om det blev lite mycket av alla intryck... Hoppas du hunnit vila upp dig nu och känner dig mer på banan igen! <3

    Kram Sonja

    SvaraRadera