10 maj 2014

Jordnötsrutor med kokos och choklad

Ibland får jag cravings efter choklad och jordnötssmör. Det är en oslagbar kombination. Jag vet inte vad det beror på men jag är ju svag för kombinationen salt och choklad och salt jordnötssmör tillsammans med den kraftiga chokladsmaken är ju bara så gott... Jordnötter hör ju inte till de hälsosammare nötterna (jordnöten är ju faktiskt inte en nöt heller) men gott att unna sig ibland. 

Här om dagen blev jag så sugen på något gott och slängde ihop detta. Med tanke på att jag inte alls tänkt ut vad jag skulle ha i utan bara hastigt rörde ihop lite ingredienser så är jag förvånad att det blev så lyckat. Det stillade i alla fall mitt sug vilket var meningen :) 

Jordnötsrutor med kokos och choklad

2 ägg
25 gram smör
1-2 msk vatten 
2 rejäla matskedar jordnötssmör (sorten jag använde var salt men kanske bättre med osaltat om man inte vill ha saltsmak)
1 dl kokosflingor
1 msk kokosmjöl
1 tsk fiberhusk
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl hackad mörk choklad
eventuellt lite honung för sötare smak

- Vispa äggen lätt
- Smält smöret med jordnötsssmöret i kastrull och blanda i äggsmeten med vattnet.
- Blanda torra ingredienser och blanda med äggsmeten. 
- Ha sist i chokladen och låt smeten svälla ca 5 minuter.
- Häll smeten i en liten form (jag hade en fyrkantig form på 18X18 cm) 

Grädda på 175 grader ca 15-20 minuter. 


    Godast om man äter de lite varma så chokladen inuti smälter lite... :) Inga kommentarer:

Skicka en kommentar