16 maj 2014

Behöver du hjälp med ångesthantering ?

Hej på er!

Har inte riktigt haft inspiration att blogga så mycket på sistone och energin och tankeverksamhet har gått åt till annat. Har bland annat hållit min första Kostgajden- kurs och nu är den avslutad. Men håll utkik alla ni kostintresserade som inte hade möjlighet att gå kursen i vår. Jag kommer att hålla kursen igen under höstterminen på Vasa Arbis

Det har varit väldigt lärorikt att föreläsa och dra en kurs - något helt nytt för mig. Det har nog tagit väldigt mycket energi men ändå varit givande. Jag känner mig nog mer bekväm som skribent än föreläsare än så länge men det kanske ändras med tiden :) Det är ju alltid nervöst första gången man tar sig an något helt nytt. Men att få dela med sig av det man brinner för känns förstås väldigt meningsfullt. Nya utmaningar för ju alltid med sig både positiva känslor men också lite ångest.  

På tal om ångest - Jag tänkte passa på att tipsa om mina tidigare inlägg om ångesthantering. Det är många idag som lider av panikångest och ångestproblematik. Den idag så utbredda stressen och psykiska belastningen många upplever av olika orsaker, tror jag är en viktig bidragande faktor till ångestproblematiken. Sedan spelar förstås alltid den biologiska och psykiska känsligheten/benägenheten också in. När kropp och själ blir belastad och hamnar i obalans är reaktionen individuellt och beror på var din största känslighet ligger.

Jag har tampats med panikångest som yngre men är tack och lov fri från detta idag. Stress däremot är något som fortfarande är väldigt svårt för mig att hantera. Stresstoleransen är ännu väldigt låg efter utbrändheten men trots envisa stressrelaterade obalanser som tar lång tid att få bukt med så har åtminstone panikångesten hållit sig borta. Ångest får jag förstås ibland, det är ju en mänsklig känsla men den tar inte längre över mitt liv. 

Vill du läsa mer om min egen historia, hur jag lärde mig bemästra min ångest samt lite tips och råd om hur också du kan lära dig hantera din ångest och bli fri från den, läs gärna mina inlägg om ångesthantering, här och här


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar