13 apr. 2014

Kryddig lime- och ingefärssill

Snart är det påsk och då vill ju många ha lite sill på matbordet. 

Nuförtiden äter jag inte lika mycket lax som förr eftersom det är svårt att få tag på icke odlad sådan. Därmed har sillen istället fått en ny plats i mitt hjärta (eller mage...). Jag har faktiskt ganska nyligen lärt mig tycka om sill, det tog nästan 30 år innan smaklökarna började samarbeta. Det är märkligt, under senaste åren är det många saker jag inte ätit förr som jag börjat tycka om helt plötsligt. Men sånt är ju trevligt :) 

Ja, tillbaks till sillen. Jag försökte mig på att lägga in egen sill för att slippa den köpta sillen med tillsatt socker. Fattar inte varför man överhuvudtaget ska ha socker i sill. 

Det blev en sån här variant: 

Kryddig Lime- och ingefärssill

Jag blötlade först två förpackningar inläggningssill ca en halv timme för att få bort lite av saltet. 

I lagen ( ungefär hälften vatten och hälften äppelcidervinäger) hade jag sen i skivad lime, rödlöksklyftor, en liten bit hackad färsk ingefära, lagerblad, stjärnanis och några kryddpepparkorn. 
    God smak blev det! Syrligt och lite kryddigt. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar