4 mars 2014

Köttfärssoppa och fastlagsbulle!

Idag är det fastlagstisdagen ifall någon råkat missat det :)

Jag var traditionell på mitt sätt och gjorde en icke-traditionell köttfärssoppa
(ingen klimpsoppa här inte...) samt en fastlagsbulle/semla till efterrätt. Receptet kommer härifrån. (Bakasockerfritt är en jättebra sida, särskilt när man behöver recept för en mindre mängd än normalt. Många recept är för ca 2-3 portioner ). Lämnade dock bort sötningen helt  i bullarna men i mandelmassan hade jag i lite honung istället för sötningsmedel. Av receptet blev det 2 stycken minibullar, den andra skänkte jag till mamma :) Ja det var kanske en lite ynklig bulle men någon större orkar man inte heller med. Lågkolhydrat bakverk är så mättande. Och huvudsaken att den är god. Och det var den. 

Köttfärssoppan gjorde jag enligt följande: (använd valfri mängd av allt, det brukar funka bäst. Jag har svårt att hålla koll på mängderna när jag lagar mat, särskilt när det gäller soppor. Det blir mest på känn. )

- Fräs köttfärs tillsammans med buljongtärning, lök, vitlök och fänkål. 
- Häll på vatten och tillsätt tomatpuré, frusen spenat och strimlad vitkål .
- Krydda. Jag använde cajunkrydda, spiskummin och örtkryddor. När soppan var klar lade jag i lite hackade oliver.

Jag lägger ofta en klick kokosolja i sådan mat som inte i sig innehåller så mycket fett så att jag ska hålla mig mätt längre. En matsked slank även ner i denna portion.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar