21 mars 2014

Hemmagjord taco/salsasås

Happy friday folks! 

Kanske ni äter tacos ikväll? 

Jag har just ätit en god tacosallad med ett glas rött. Hittade ett nytt ekologiskt rött vin som var mycket gott - Las Moras Malbec. Gillar Argentiska viner.  

Tacosallad är så gott och mättande. Jag blandade ihop en sallad av rucola, isbergssallad, paprika, gurka, avokado och soltorkade tomater som jag toppade med köttfärs, fetaost, majonnäs och tacosås. Jag har ju min mejerifria månad nu så det blev fetaost på fårmjölk (jag äter get/fårost).  Men det var nog nära på att jag kom hem med några andra ostar också. Jag blev väldigt sugen vid ostdisken i affären idag... :)  

Det finns också många bra recept på mjölfria tortillabröd om man hellre vill ha det. 

Förr brukade jag köpa santa marias ekologiska tacosås där det inte finns så mycket tillsatser i men nu har jag provat göra min egen tacosås och det blev ju hur bra som helst! Perfekt att frysa in i mindre portioner och ta fram när man vill. Den köpta blev alltid dålig innan jag hann äta upp den också.

Tacosås

1 paket krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 fänkål
1 paprika
1-2 msk äppelcidervinäger
1 dl vatten

krydda med tacokrydda enligt behag (jag gör också hemmagjord sådan. Det här receptet brukar jag använda.)
Jag lade i lite mer spiskummin och chilikrydda för att få mer smak. 

Fräs de finhackade grönsakerna med buljongen och kryddorna och häll sedan i de krossade tomaterna och vinägern. Låt puttra ca 10-15 minuter. 

Om man vill ha en "chunkigare" sås kan man låta den vara så men jag mixade med stavmixer till en slät sås. Blir lite mer som ketchup. Nästa gång ska jag testa lämna den med bitarna i. Njut av fredagsmyset och den annalkande våren! 

Nu fortsätter jag med att avnjuta lite hemmagjord choklad till efterrätt. Choklad och rödvin är nog en oslagbar kombination! Receptet på chokladen kommer en annan dag! :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar