16 feb. 2014

Ugnsrostad kålrabbi och lammfärsbullar

Jag är på jakt efter nya grönsaker att testa på då det oftast blir rätt mycket av samma (broccoli, vitkål, zucchini, blomkål samt grönkål om det finns). Fick ett tips av min syster om att prova kålrabbi  och det var riktigt gott. Jag gjorde klyftor som jag "masserade" med kokosolja, salt, paprikakrydda, svartpeppar och rosmarin och rostade i ugnen. 

Till det gjorde jag lammfärsbullar i gräddsås.

Gjorde en liten sats av 250 gram köttfärs, 1 ägg, en nypa pofiber, 0,5 dl smetana, 1 msk tomatpuré, 1 liten finhackad lök, 1 vitlöksklyfta samt samt kryddor (salt, spiskummin, vitpeppar samt liiite cayennepeppar ) 

När köttbullarna var stekta hällde jag bara över grädde, salt och lite svartpeppar och lät puttra en stund. Serverades med riven parmesan, surkål och råa lingon. 2 kommentarer:

  1. Låter jättegott! Det mesta låter iofs gott såhär på sista fastedagen :P

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanske du har frossardag imorgon :) Jag funderar också på någon form av fasta eller så, har aldrig prövat. Men det kanske bara blir en mejerifri månad eller "whole 30" eller något sånt.

      Radera