14 feb. 2014

Kärlekshälsningar och cupcakes

Massor med kramar till er alla på alla hjärtans dag!

Kom ihåg att tala om för nära och kära att ni älskar dem, förstås varje dag men eftersom vi kanske inte alltid är så bra på att uttrycka känslor här i landet, så gör det åtminstone lite mer än vanligt idag! 

Visst ska man uppmärksamma kärleken varje dag och alla hjärtans dag må på många sätt vara en kommersiell "högtid" (som de flesta "högtider" i och för sig är idag) men det är ändå fint att uppmärksamma kärlek och vänskap lite extra en dag. Jag gillar alla speciella dagar och högtider, må de då vara små och "halvfåniga" eller större högtider :) 

Så varför nu inte passa på idag och ge extra många kramar och uppskattande ord till dina vänner, din partner och familj och ett extra stort leende till de som du möter. Släpp lite på dina finländska hämningar ;) 

Som singel har jag ingen "speciell" att uppvakta men kärleken handlar inte bara om romantik (även om jag är en hopplös romantiker..) Kärlek kommer i så många former. Kärleken är grunden för allt liv och finns överallt. Kärlek, vänskap och omtanke finns alltid orsak att fira oavsett livssituation. Framför allt, glöm aldrig bort att kärleken till dig själv är det grundläggande för att du ska kunna leva i kärlek och ge kärlek till andra!

Igår bakade jag några chokladmuffins/cupcakes som jag i morse överräckte åt mina föräldrar samt min moster med man som är på besök över helgen. 

Kärlekscupcakes (6 stycken små muffins)

2 ägg
25 gram smör
2 msk mascarpone
1 msk pulverkaffe utrört i lite vatten
1 msk mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
(en skvätt vatten om smeten känns för stabbig)

0,5 dl
hackad mörk choklad 
0,5 dl gojibär 

- Vispa äggen och blanda ner smält smör, mascarpone, kaffe och vaniljpulver.
- Blanda torra ingredienser och blanda ner i smeten. 
- Blanda sist ner hackad choklad och gojibär 
- Grädda på 200 grader ca 10-15 minuter

Glasyr:

- vispa 0,5 dl  grädde och blanda med 1 dl mascarpone.
-  Blanda i 0,5 tsk vaniljpulver, 1 tsk smält honung (kan lämnas bort)
samt saften från lingon eller jordgubb för att få den rosa färgen.

Spritsa glasyren på muffinsen när de svalnat. Toppa med några gojibär.Ha en fortsatt fin dag full med kärlek! :) Inga kommentarer:

Skicka en kommentar