22 feb. 2014

Förkylningskurer och äggmjölk

Influensavirusen verkar finnas överallt just nu. Går själv omkring med något virus i kroppen och försöker mota förkylningen som vill bryta ut. I förrgår kände jag mig jätte trött och seg, i går kändes det bättre men i morse vaknade jag med huvudvärk och ont i halsen. 

Boostar mig med detta: 

- extra D-vitamin. Jag tar vanligtvis 50 mikrogram men nu ökat på till 150 ett par dagar. Man kan också ta en dunderdos på upp till 300 mikrogram som engångsdos för att sedan ha ett uppehåll på några dagar.
- extra zink
- Extra c-vitamin (naturliga "vitaminpiller" i form av frusna havtornsbär) 
- Kan Jang provar jag nu för första gången. (smakar vedervärdigt by the way...)
- Echinacea droppar
- Nässköljning + gurglar halsen med saltvatten
- Varmt vatten med riven ingefära och citron

Även druckit en del sprängtickaté med riven ingefära, citron och kokosolja. I går kväll gjorde jag också en varm drink av kokosmjölk och "äggmjölk" (äggmjölk kan användas istället för vanlig mjölk/grädde) som jag kokade upp med riven ingefära, kanel, vaniljpulver, kakao och gurkmeja (gurkmeja är mycket antiinflammatoriskt). Sedan spetsade jag med lite whisky :)

Måste bara passa på att tipsa om äggmjölken. Det finns lite olika varianter av den när man googlar men jag brukar mixa ett ägg med 2 dl kokande vatten, 0,5 tsk vaniljpulver, 1 msk kokosolja och 1 tsk-1 msk ghee (eller smör). Man kan prova sig fram om man vill ha mer ägg samt mer eller mindre fett i. De flesta recept har 2 ägg samt lite mer fett. Jag häller en skvätt i kaffet  istället för grädde eller mjölk. Den är också en utmärkt bas för varm choklad och kaffe latte. Går också att lägga i lite grädde om man så vill. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar