25 feb. 2014

Det tar sig

Hoppas ni njuter av sportlovet! 

Ja jag vet, det ÄR inget vinterväder men ingen är gladare än jag för det. Att få känna våren i luften, aahh! :) Trots det så kan jag inte riktigt släppa fram våreuforin för jag vet att det lär komma bakslag när det är så tidigt. Men härligt med en försmak av våren i alla fall. 

Till min glädje verkar det också som att alla mina huskurer lönade sig den här gången! Känner mig redan mycket piggare trots tungt i bröstet. Hade bara feber en dag som tur är och nu är min temperatur tillbaka på stadiga 35,5 igen :) ja det sjönk kanske lite lägre än normalt men så brukar det ju vara efter feber. Brukar ligga på strax under eller runt 36 i normala fall. Så när det stiger till 37 så är jag definitivt sjuk. Det verkar vara många som varit riktigt dåliga länge i den här "sjukdomen" som härjar nu så jag får vara tacksam att förloppet verkar gå ganska snabbt för min del. Min stackars mamma har haft feber i sex dagar och dragit på sig en lunginflammation. Jag borde kanske ha delat med mig några huttar ur min Kan Jang flaska...

Har inte varit förkyld på ungefär ett år och lite surt är det ju när man äntligen fått in en träningsrutin i vardagen och så tar det ett tag att komma tillbaka när man varit sjuk.  Något som jag gläds över är att träningsorken och energin har hållit i sig under en lite längre tid nu. För första gången efter min utbrändhet har jag känt hur energin sakta men säkert stabiliserats trots en del stress och oro under hösten. Hoppas det fortsätter så! Får bara komma ihåg att trappa upp träningen nu och inte köra på igen för hårt och fort. Jag sysslar oftast med HIIT-träning eller tabata hemma (högintensiv intervall träning) och det kan lätt slita på kroppen om man gör det för ofta eller länge. Så inget man ska köra på direkt efter några dagar i soffan med förkylning. Det får bli promenader, yoga och kanske lite lättare muskelövningar till att börja med. Min kropp har nog behövt den här ofrivilliga vilan tror jag. Till och med huvudet (som ofta tenderar att fastna på högvarv) har fått vila de här dagarna och det har nog varit väl behövligt. I natt sov jag också bästa natten på flera månader! Har haft en längre period med dålig sömn men i natt sov jag nästan hela natten utan att vakna. 

Kroppen säger nog till vad den behöver. Och när man inte genast vill lyssna tar den till starkare metoder som t.ex. tar emot ett virus eller "ställer till med" något annat som tvingar dig att vila. Genialt eller hur? Vi blir så klart alla sjuka då och då av den enkla anledningen att kroppen inte alltid vinner fighten med alla virus oavsett hur bra immunförsvar vi har men som de flesta obalanser kan en förkylning (särskilt upprepade sådana) vara ett tecken på att din kropp försöker säga någonting. Ett nedsatt immunförsvar kan uppstå av många orsaker. Det är ju ändå kroppens skydd mot inkräktare. Så vårda ditt immunförsvar!

I dag gjorde jag lite lätt och avslappnande yoga för att åtminstone få stretcha på mig lite efter några dagars stillasittande/liggande. Yogaandning borde ju också ha en slemlösande effekt. 

Ta hand om er i influensatiderna! 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar