26 jan. 2014

Välkommen till HälsoVisare!

Hej på er alla gamla och nya läsare och välkommen till min nya kombinerade blogg och hemsida! 

Äntligen är det mesta på plats här. En sån otrolig lättnad att ha fått det fixat. Så otroligt tacksam för att jag fick hjälp av min australiensiska släkting som var på besök förra veckan och som till min stora glädje råkar vara expert på att designa just hemsidor och liknande. Visst kunde jag ha gjort sidan ännu mer avancerad men det fanns inte så mycket tid över och jag är jätteglad att det överhuvudtaget är gjort. Det här skulle jag aldrig ha lyckats med på egen hand, det är ett som är säkert. 

Ni som följt min gamla blogg "Nuets Nyanser" ser att jag fortfarande har mina gamla inlägg och kommer att fortsätta blogga som förut, främst med fokus på kost och hälsa. Under flikarna överst finns också information om kostrådgivning och reflexologi samt kontaktuppgifter för den som vill boka tid.

Så nu kan jag pusta ut och börja blogga igen. Jag är nog ingen sån bloggare som varken orkar skriva inlägg flera gånger per dag eller ens varje dag utan helt enkelt när jag känner mig inspirerad. Bloggandet ska ju vara kul!  Ibland blir det oftare, ibland mer sällan. Ska försöka komma med lite mer recept samt tankar och funderingar kring kost, näring och en naturlig, hälsofrämjande livsstil. För trots att kosten är A och O, är det viktigt att titta på hela livsstilen när det gäller hälsan. För att må bra måste man se till hela människan. Fysisk hälsa förutsätter även psykisk hälsa och vice versa.  Jag förespråkar naturlig, artegen föda men även en artegen livsstil dvs. där vi försöker leva i enlighet med hur vår kropp är skapt. Vår kropp klarar inte i längden av att tillföras den mängd av onaturlig kost med tillsatser, gifter eller överskott av vissa livsmedel som är vanligt idag. Inte heller klarar den av den kroniska stress och hektiska livsrytm som är normaltillstånd för många. Kroppen behöver näring som ger energi och balans. Själen behöver också näring som ger energi och balans.

Den offentliga diskussionen om kost och hälsa börjar ta fart och det är glädjande att se att många börjar bli mer medvetna.  Trots ökad kunskap så framställs tyvärr kunskapen ofta väldigt förenklat och förvrängt. Det är viktigt att förstå att det inte går att generalisera när det gäller kroppen. Ingen kropp är den andra lik eller fungerar på samma sätt. Däremot ökar riskerna för ohälsa i och med en ohälsosam livsstil och ingen kropp klarar i långa loppet av överdosering, vare sig det handlar om belastning av det vi stoppar i oss eller mental belastning  t.ex. stress.  

Jag tror en central ledtråd i vägen till hälsa handlar om att lära sig lyssna på sin egen kropp. Det blir lätt att vi blint tror på myndigheter eller "forskning" utan att ifrågasätta och använda vårt sunda förnuft. I första hand borde vi nog fråga oss själva vad vi tycker verkar vettigt och ta reda på vilka stöd det finns för olika påståenden. Forskning gällande hälsa och särskilt kost är mycket mer problematisk än man kan tro. Det är svårt att veta hur trovärdiga studierna är samt vem som har betalat för dem. Dock mer om detta en annan gång. 

Som sagt, det är inte alltid en lättframkomlig väg när man dyker in i hälsa och kost- djungeln men så länge det finns en öppen och saklig diskussion med genuin vilja att söka efter sanningen, våga vara öppen för nya saker , lita på egen erfarenhet och stå ut med att det alltid kommer att finnas en viss osäkerhet och olikheter eftersom ingen kropp fungerar eller reagerar exakt på samma sätt -  kan vi nog komma långt. Tillsammans får vi fokusera på en vardag där vi lär oss mer om vad vår kropp och själ behöver. 

Häng med och skapa ett HälsoVisare liv!  :)7 kommentarer:

 1. Snyggt Sofie! De här blev ju hur bra och proffsigt som helst :) Puss på dig/ Jenny

  SvaraRadera
 2. Ser framemot att följa din resa in i Hälsovisdomen här på bloggen! Håller med om det allt skriver ovan! Svårast är ändå att ta kroppens signaler på allvar, man har ju levt så länge (o)lyckligt ovetande om alla signaler som den ger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det är inte lätt att förstå kroppen alla gånger och ibland förstår man inte ens
   att den har gett signaler innan man börjar må riktigt dåligt eller så inser man inte hur dåligt man faktiskt mått dåligt innan man börjar må bättre :)

   Radera
 3. Så fin din hemsida har blivit! Jag kämpade verkligen också med att få i ordning på min,så förstår känslan av att ha den klar.

  Ska bli intressant att följa ditt företagande! Gillar ditt företagsnamn starkt! =)

  Kraam Frida

  SvaraRadera
 4. Tack Frida! :) Ja man känner sig verkligen lättad att ha fått ordning på sidan. Gillar din hemsida/blogg också! En sak som stör mig lite är Blogger b:et under fotot.Jag visste inte hur man skulle göra för att få bort det. Hur gjorde du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. =)
   Jag hittade det inne på Layout - Favikon (högst upp till vänster) -Redigera. Det måste dock vara en liten bild, men det där fixar du säkert (min blev lite fööör liten, så borde ändra). Kul vi båda har blogspot, då kan vi hjälpas åt! Ser du har fått dit fb-ikoner mm, det borde jag också fixa! =)

   Radera