23 dec. 2013

Kombinerad kål- och morotslåda

Idag är det julmatsförberedelser som gäller. Har trängts i köket hos mina föräldrar. Jag är väldigt noga när det gäller vad som måste finnas på julbordet. Eftersom jag bor granne med föräldrarna går det lätt att övervaka :) och hjälpa till att planera och fixa maten. Jag tycker det är så roligt att fixa inför julafton. 

I år tänkte jag bidra med en kombinerad kål- och morotslåda. Vi är ganska många som äter lågkolhydratkost i min familj nu för tiden så morotslådan kändes lite onödig. Kålrotslådan brukar inte heller vara lika populär så jag tänkte att jag kombinerar kålrot och morot istället. 

Receptet på lchf-kålrotslådan tog jag härifrån. Jag minskade lite på mängden kålrot och ersatte med morötter. Det blev 750 gram kålrot och fyra halvstora morötter. Kryddade också med lite malen muskotnöt. 

Smaken blev lite mer söt och mindre bitter. Hoppas det faller övriga julaftonsfirarna i smaken också! 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar