28 nov. 2013

Lussebullebak!

Nu har det bakats lussekatter. Jag missade dock att röra ut saffranet i det smälta smöret och antagligen därför de inte blev särskilt gyllengula som det är meningen utan mer bruna...men de smakade nog saffran ändå. 

Receptet är hämtat från Marianns blogg. Jag följde receptet men bytte ut halva kokosnötsmjölmängden till pofiber och hade inte i något sötningsmedel. Istället blandade jag ner ett rivet äpple. Det är lite knepigt att forma degen när man inte bakar med vanligt mjöl men det hjälper bra med lite vatten på fingrarna eller att dutta lite mandelmjöl på bänken när man rullar. 

Imorgon ska jag prova på att göra min egen sockerfria glögg. Så synd att det inte finns att köpas (förutom sådan med aspartam och andra onaturliga sötningsmedel som dessutom smakar blask). Vinglögg utan tillsatt socker har jag inte heller hittat. Så onödigt med socker i vinglögg. Man dricker ju inte vin med socker i annars så varför ska det läggas till i glöggen? Det är ju kryddorna som gör det gott, sockret är bara onödigt.  Vinglögg är ju ändå lätt att fixa själv genom att värma upp vin med glöggkryddor men jag vill också ha en färdig alkoholfri glögg på lager så det ska jag experimentera med imorgon. Återkommer med recept! :) (om det lyckas vill säga)

På lördag har jag också tänkt att det ska bli pepparkaksbak. Senaste års försök till lchf-pepparkakor blev jag inte riktigt nöjd med för de blev för mjuka men nu har jag hittat ett recept där man ska låta kakorna torka i ugnen på svag värme efter gräddning för att bli knapriga så då får vi se hur resultatet blir.

Det är annars sällan jag bakar lchf-bakverk om jag inte ska bjuda någon men när det blir juletider finns det sådant som jag helt enkelt måste ha för stämningens skull. För min del blir  det i princip som bröd ändå eftersom jag inte vill ha sötningsmedel i vare sig lussekatterna eller pepparkakorna . Det är smaken av kryddorna som jag vill åt. Jag brukar till och med äta lussekatterna som bröd med ost på. Särskilt färskost på en varm lussekatt är SÅ gott! :)3 kommentarer:

  1. Förresten, om du vill torka pepparkakorna i en mer energisnål ugn så är det bara att gå ner och slänga in dem i torkugnen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh tack! De skulle inte vara i så länge så jag tror nog det går bra med ugnen men jag är lite nyfiken på att prova på att torka blötlagda nötter i din torkugn någon gång och se om de blir bättre än i ugnen. :)

      Radera