10 okt. 2013

Vad är reflexologi?

Tänkte jag skulle dela med mig lite närmare om vad reflexologi handlar om. Jag studerar som sagt inom detta fascinerande område och eftersom vi måste göra mycket övningsbehandlingar under studierna erbjuder jag behandlingar till ett billigt pris. Ni som bor här i trakten får gärna fortsätta sprida ordet för det är fortfarande lite trögt på kundfronten här ;) Som sagt behöver man inte ha några större krämpor utan behandlingen är även bra för att upprätthålla kroppens balans och välmående. 

VAD ÄR REFLEXOLOGI/ ZONTERAPI FÖR HELA KROPPEN ?

Reflexologi grundar sig på en uråldrig behandlingsform som använts i olika delar runt om i världen i tusentals år. Behandlingsformen utvecklas hela tiden genom nya upptäckter och erfarenhet. Med hjälp av reflexologi kan man göra en analys av hälsotillståndet, utföra förebyggande behandlingar samt behandla olika former av obalanser och sjukdomstillstånd i kroppen. Behandlingen ”uppväcker” och främjar kroppens egen självläkande förmåga  och balanserar störningar i kroppen.  Detta sker genom stimulering av zoner/reflexpunkter på olika delar av kroppen, t.ex. fot, ben, öron och ansikte/ huvud.

FÖR VEM, VARFÖR OCH HUR OFTA?

Behandlingen passar för alla oberoende av ålder eftersom  behandlingen ”skräddarsys” efter kundens  individuella behov och situation. Reflexologi är även ett utmärkt sätt att upprätthålla och främja en god hälsa ,välmående och balans. Behandlingen har bland annat visat sig effektiv  vid:
·       
          Obalans i ämnesomsättningen
·         Spänningstillstånd
S      Smärta och värk
·         Problem med mage och tarm
·         Stress och ångesttillstånd
·         Sömnproblem
·         Problem i stöd- och rörelseorganen
·         Hormonella störningar/obalans
·         Menstruations- och klimakteriebesvär
·         Cirkulationsstörningar
·         Allergier
·         Barnlöshet

   Hur många gånger en behandling utförs och hur ofta varierar, redan 3-4 behandlingar brukar ge resultat. Behandlingen sker vanligtvis 1 gång i veckan ca, 1 timme.

BEHANDLINGSREAKTIONER:

Behandlingens inverkan är alltid individuell. Vanliga reaktioner under eller efter behandling kan vara:
·         Avslappnande känsla
·         Känsla av välbefinnande
·         Trötthet/sömnighet
·         Ökad energi
·         Aktivering av kroppens funktioner och blodcirkulation
·         Ökad ämnesomsättning, utrensning av slagg-produkter
·         Lindrande av smärta och värk
·         Bättre sömn
·         ökad stresstolerans
·         starkare immunförsvar
·         Frossa/värmevallningar/svettning
·         Ökad törst eller urineringsbehov
·         Ökad slemutsöndring
·         Känsloreaktioner t.ex. gråtmildhet.

De eventuella  ”negativa” reaktionerna är snabbt övergående. Vanligtvis infinner sig en känsla av ”lätthet” –  som om man laddat med ny energi; njut av detta!
I mån om möjlighet är det bra att ta det lugnt och och dricka lite mer vatten än vanligt efter behandlingen. Alla upplevelser och förändringar behöver inte bero på behandlingen, övriga faktorer kan naturligtvis också påverka.

BEHANDLINGEN ÄR ETT SAMARBETE

Behandlingen är en växelverkan mellan terapueten och kunden. Du kan fritt berätta om dig själv, dina problem och önskemål eftersom terapeuten naturligtvis har tystnadsplikt. Det är bra att följa terapeutens råd för att på bästa sätt nå behandlingens målsättningar. Terapeuten stöder dig i dina mål att befrämja välmående, balans och hälsa.

Under behandlingen är det viktigt att du berättar hur det känns, eftersom de aktiverade reflexpunkterna kan kännas smärtsamma. Terapeuten tar alltid i beaktande kundens individuella upplevelser av smärta/obehag Det är också bra att alltid berätta om eventuella reaktioner efter behandlingen.

Reflexologi är en naturmedicinsk/alternativmedicinsk behandlingsform vilket för tillfället inte hör under skolmedicinens område. Alternativa behandlingsformer tävlar inte med skolmedicinen; de kan tvärtom komplettera varandra. 

KOM IHÅG!
Om du använder läkemedel eller av din läkare fått övriga råd om behandling av sjukdom , är det viktigt att berätta detta innan behandlingen inleds.  Övriga behandlingar eller medicinering är ingenting som terapeuten  blandar sig i,  detta är mellan dig och din läkare. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar