2 sep. 2013

På kurs igen

Nu när jag varit på min andra kurs i Tammerfors börjar det kännas som om man börjar köra igång på riktigt med studierna. Det blir väldigt intensivt med fyra dagars kurs då man överöses med nya saker -  hjärnan är inte riktigt van med så mycket information på en gång. Men man vänjer väl sig med tiden. Det är både givande, spännande och utmattande men så är det ju med nya saker. Och lite ångestframkallande när man ska försöka få någon reda med allt och tänker att det här bara är andra kursen och 6 stycken kvar! Men det är ju sådant som kommer med övning. En månad till kurs nummer 3 och nästa vecka kör kostrådgivarutbildningen på webben igång också. Det är jag supertaggad inför.

Det känns bra att få sätta igång med något nu och få fokusera på något nytt i livet fast det också känns lite överväldigande ibland. Nya skeden i livet för alltid med sig sin beskärda del av både inspiration och rädsla. Det är spännande, roligt och skrämmande samtidigt. 

Vistelsen i Tammerfors tog ändå musten ur mig lite och det berodde nog på att jag inte kunde sova ordentligt. Att ha kvällskurser passar inte riktigt min rytm för då är hjärnan fullproppad med intryck och så ska man försöka stänga av och sova. Det funkade inte så bra. Näst sista kursdagen fick jag en sån där "svacka-dag" igen då jag kände mig helt fruktansvärt utmattad och fick kämpa för att inte brista ut i gråt. Sådana dagar känns det ungefär som om någon sugit ur alla energi ur kroppen och jag blir både fysiskt och psykiskt helt fruktansvärt trött. Gråtfärdig, extremt ljudkänslig, ofokuserad och det känns som om hela världen kryper inpå en och jag har liksom inget filter för alla intryck. Man nästan känner hur energifältet runt en krymper ihop. Jag försöker att inte reagera så mycket på de dagarna eller perioderna för de kommer med jämna mellanrum och sedan återfår jag energin igen. Det är bara att ta de dagarna som de kommer och försöka tanka energi så gott det går. Först var det skrämmande när jag började lägga märke till dessa svackor under återhämtningen efter utbrändheten, då jag inte riktigt fattade vilken berg-och dalbana återhämtningsprocessen är. Vissa dagar är energin hög, vissa dagar är den på botten men det är inget man behöver grubbla för mycket över. Bara försöka lyssna på kroppen och ställa sig enligt vilken sorts dag det råkar vara. 

Det här med maten är ju alltid en liten utmaning när man är på resande fot och äter lågkolhydratkost. Förra kursperioden kändes det som om jag levde på sallad i fyra dagar. Den här gången bodde jag ju dessutom på Omenahotelli och inte på ett vanligt hotell och det innebär ju att man själv måste fixa frukosten. Jag hade med ganska mycket proviant hemifrån, eget bröd, kokta ägg, wraps, tomater, lite pålägg, nötter, frön och så köpte jag yoghurt och kokosmjölk till frukost. Det finns ju kylskåp och mikro på rummet men tyvärr inga tallrikar eller bestick så engångsbestick och tallrik hade jag också med mig. Det blir ju ganska omständigt men den här gången fick jag skjuts med  till Tammerfors så det var lättare att släpa med allt men nästa gång blir det att stoppa kappsäcken full. Nåja, det är sånt man får ta.  Det blev faktiskt väldigt ekonomiskt för jag behövde inte köpa någon kvällsmat under kursen utan det räckte med det jag hade med mig. Så det var bara luncherna som kostade. Fanns mycket tid att slappa på dagen och t.ex. fika på uteservering. 
Konstigt att jag alltid dricker mer kaffe när jag är borta jämfört med hemma då jag bara dricker morgonkaffe. Den här gången berodde det nog på att jag behövde koffeinet som energi för jag drack eftermiddagskaffe alla fyra dagar. 

Så, nu är det bara att köra på med pluggandet och behandlingarna. Hör av er ni som är sugna på en reflexologibehandling! Jag behöver kunder! :) Inga kommentarer:

Skicka en kommentar