9 sep. 2013

Bloggträff och studiedag

Det har varit en riktigt bra och skön helg med både nöje och lite "pluggande". På lördag kväll drog jag iväg på bloggträff på 1r+kök med åtta andra sköna typer :) Eftersom det var Ikkuna-festivaali fick man en trerätters middag för en billigare peng vilket inte händer varje dag. Dessvärre är ju jag av den lite besvärligare sorten eftersom jag inte äter "allt" men det gick bra ändå. Det fanns två förrätter och två varmrätter att välja mellan. 

Jag åt gravlax med fänkålssallad och ärtpuré till förrätt.
Varmrätten blev mörkokt kyttökalv med vitlökspuré och rostade rotsaker. Jag är ingen stor vän av rött kött men eftersom andra rätten bestod av pasta fick det bli kalven ändå. Helt ok men inte tillräckligt mört för min smak. :) Dessutom råkade "rotsakerna" till största del bestå av potatis och den besvärliga Sofie fick byta ut det mot mer rotsaker och grönsaker istället. Och eftersom jag undviker socker så gott det går bytte jag ut efterrätten mot en cappuccino istället. Ingen lätt middagsgäst jag inte! Jag börjar bli van med det här att byta ut tillbehör när man äter ute och jag tycker nog det börjar kännas mer "normalt" att byta ut kolhydrater mot grönsaker utan att servitörerna höjer på ögonbrynen. 

Det var i alla fall en jättetrevlig kväll i trevligt sällskap. Alltid roligt att få lära känna nya människor.  Det här var ju inte världens bästa bild direkt där man inte ser ansiktet nå typ någon...Men bättre bilder finns t.ex på  Maggies blogg och Marias blogg. 

På söndagen körde jag igång med mina Kostrådgivarstudier på webben. Det fungerar ju så att man deltar på föreläsning live via ett så kallat webbinarium där man lyssnar och kommenterar. De fem timmarna framför datorn gick väldigt snabbt. Det är en så trevlig känsla att vara så inspirerad inför att studera igen men det är ju så sjukt intressant! Och Anna Hallén som drar utbildningen är så otroligt kunnig inom området och en superbra föreläsare. 

Denna vecka ska jag försöka få in några reflexologibehandlingar men är fortfarande på jakt efter kunder.  Att "annonsera" på facebook verkade tyvärr inte ha någon vidare genomslagskraft. Får nog lov att acceptera att jag inte har en chans att hinna få ihop 15 behandlingar innan nästa kurstillfälle sista veckan i September. Det är inget krav heller, huvudsaken man har alla behandlingar gjorda sen innan man är klar med studierna men jag vill gärna försöka få ihop 15 stycken efter varje kurs så jag själv har bättre reda på antalet. Men efter den här tredje kursen har jag ett uppehåll ända tills december så då finns det bättre med tid.

Nu ska det fortsätta njutas av det underbara höstvädret eller snarare sommarvädret ska man väl säga. Sådana här höstar gillas skarpt! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar