20 aug. 2013

Frågequiz

Lite kul med frågequiz ibland. Påminner om när man var liten och fyllde i sådana där "Mina vänner" böcker :) Här kommer ett frågequiz som Lina  satte upp på sin blogg förra veckan. 

 1. Vad tränar du helst? När jag har bra energi och inte befinner mig i någon orkeslös svacka som drabbar mig ibland så blir det oftast intervallträning ( mest tabata)  hemma i vardagsrummet,  Vanligtvis en blanding av cardio och styrketräning (utan redskap, förutom hantlar ibland) För ett år sedan skulle jag ha sagt löpning men som jag skrivit om i det här inlägget, har jag fått något av ett löpningstrauma och tyvärr helt tappat lusten för det. Sedan går jag promenader och yogar.
 2. Favoritårstid? Våren! När allt väcks till liv efter den förhatliga vintern. Då känner jag mig som mest full av liv. Och förstås sommaren för vem gillar inte den? Även hösten har sin charm då man får tända ljus och mysa i mörkret. Egentligen gillar jag alla årstider förutom vintern. Jag kan inte se charmen tyvärr hur jag än försöker. Ja, på julen vill jag ha snö, annars är vintern bara ett enda långt utdraget kallt elände. 
 3. Vad jobbar du med? Ingenting för tillfället. Inne i en ny fas i livet och påbörjat studier i reflexologi och ska även utbilda mig till kostrådgivare med inriktning på lågkolhydratkost under hösten. 
 4. Bor du i en stad eller på landet? På landet, i det vackra kvarkens skärgård i en röd stuga :) 
 5. Favoritmat? Det är svårt att välja en favorit. Fixar ofta sallader nu på sommaren, det är så tacksamt, man kan blanda i praktiskt taget vad som helst och variera i oändlighet.  En enkel rätt är lchf-plättar som man både kan äta med salta tillbehör, som wraps eller som efterrätt med grädde och bär. Men har alltid gillat fisk mer än kött och lax i olika former är en favorit. Kanske lättare att välja favoritingredienser än direkta maträtter. Det blir mycket grönsaker som vitkål, grönkål och broccoli då jag äter lågkolhydratkost.   Avokado äter jag nästan varje dag och så älskar jag ju ost också. Getost i synnerhet.
 6. Är du morgon- eller kvällsmänniska? Morgonmänniska. Stiger oftast upp runt 7.30. Sover jag till klockan nio är det förvånansvärt. Men så har jag också lätt att gå in i perioder med sömnstörningar, vilket är fallet för tillfället. 
 7. Barfotaskor eller dämpning? Har aldrig testat barfotaskor men så har jag ju lagt av med löpning också...
 8. Favorit-app till telefonen? Har inga appar på min telefon...den är nog för ålderdomlig :) 
 9. Topp 3 drömresemål? När jag överkommit min flygfobi alltså: Igen, har jag svårt att välja men jag gillar roadtrips och skulle gärna åka igenom England med bil och Irland. Sedan har jag alltid haft någon sorts romantisk förkärlek för Provence/Toscana området i Frankrike och Italien, ja Italien skulle jag absolut vilja besöka och en resa genom USA från kust till kust är ju en klassiker som skulle vara lite häftigt. 
 10. Favorit podcast? Som sagt, har en för basic telefon för sånt.
 11. Ditt bästa träningsminne? Öh...jag är ju liksom inget träningsproffs och mest tränat för mig själv här hemma. Och började motionera på riktigt  först i 25 års ålder så har inte så lång erfarenhet. 
 12. Favorit-låt för tillfället? Märks det att jag har svårt för att välja saker? :) Det beror på humör och dag vad jag lyssnar på. Har nog ingen enskild favorit just nu men en låt som ger bra energi vid träning är t.ex. Feel med Sleeping with Sirens. 
 13. Favorit “lördagsgodis”? Äter ju inte socker egentligen men 80 % choklad ger jag aldrig upp. Finns också mycket gott lchf-godis som snickers och chokladkola som man inte tackar nej till 
 14. Vilken smink- eller skönhetsgrej kan du inte leva utan? Mascara och allehanda hudvårdsprodukter (ekologiska för det mesta). 
 15. Favorit tv-serie? Just nu är tv-utbudet rätt uselt tycker jag men så är det ju på sommaren..  Jag önskar att nästa säsong av "Downton Abbey" kommer snart för den är ju suberb! Gillar serier som utspelar sig i äldre dagar.  
 16. Favorit klädesplagg i din garderob? Mina mycket attraktiva mjukisbyxor kanske ;) Nu i sommar har det nog varit min hellånga svarta solklänning. 
 17. Har du något speciellt träningsmål? Nej jag har inga direkta målsättningar för min träning, tränar bara för att må bra. Men lite magrutor skulle ju inte sitta fel :) 
 18. Något spännande du drömmer om att göra någon gång i framtiden? Komma över min flygrädsla och kunna resa utomlands igen. Ser både fram emot och skräms av tanken att bli egen företagare som kostrådgivare och reflexolog. 
 19. Vad ser du fram emot de närmaste veckorna? Roliga vardagssysselsättningar som t.ex Juthbacka marknad. Sedan blir det också en resa till Tammerfors för nästa reflexologikurs i slutet av månaden. 
 20. Tips på blogginlägg jag borde skriva? Ja här får ni tipsa vad ni vill läsa om! Jag har tänkt fokusera lite mer på kost och hälsa framöver med tanke på min utbildning - vad i så fall skulle ni gärna läsa om? 

1 kommentar:

 1. Man kan lyssna på podcast på datorn också ;)
  Hälsa och kost inlägg låter intressant. Sen gillar jag mindfullnesstankar också. Men viktigaste är ju att du skriver om det du VILL skriva om.

  SvaraRadera