6 maj 2013

Vyer från helgen


ÄNTLIGEN ett sätt som det går att ladda upp bilder! Om jag flyttar över bilder till något som heter Picasa web album och därifrån laddar upp på bloggen så fungerar det. Men det ska ju gå att ladda upp på vanligt sätt också så något problem är det med min dator.

Det har varit en intensiv men väldigt givande och intressant kurshelg. Sömnbristen får jag ta igen nu när jag är hemma i mitt tysta hus utan skrikande barn i hotellrummet bredvid och trubadurer med elgitarr i våningen under. (Ja, när den högljudda barnfamiljen äntligen tystnade fick jag ta del av finsk trubadurmusik från puben i våningen under) Annars säkert helt bra musik, men ve den som stör miss Sofie när hon ska sova!! :) Jag tänkte i ett skede att jag lika gärna skulle ha kunnat gå ner till puben och ta mig en nattfösare och lyssna på musiken istället för att ligga där och förbanna de tunna väggarna. 


  Tammerfors är annars en riktigt fin stad! (konstaterade hon lite förvånat...) Jag har egentligen inte sett så mycket av stan förutom centrum dvs. shoppinggatan förut och det är många år sedan.  Jag hann inte se så mycket nytt nu heller men uppskattade det jag såg. Speciellt det gamla fabriksområdet där kursen hölls hade sin charm. 


                                 Okänd snubbe fastnade på bild.


                                    Centrum är också vackert.


 Utsikt från sängen i mitt lilla hotellrum. Rymdes inte så mycket annat än mig själv och mina grejer.Det känns bra att återkomma till Tammerfors i höst för mera studier. Kursen i näring och kost var så intressant att jag nästan är frestad att ändra mina planer och börja studera till närings-och kostrådgivare först i alla fall. Fast jag ska väl nog gå enligt planerna och gå någon kortare kostrådgivarutbildning i ett senare skede. Det känns lite väl maffigt att studera just det området på finska eftersom det är mer teoretiskt och massivt än reflexologistudierna (har jag för mig i alla fall). Men jag har absolut planer på att studera till kostrådgivare i något skede också. Särkskilt nu när jag hittat en utbildning i Sverige som man helt kan gå på distans via webbföreläsningar. Två föreläsningar i veckan under en termin. Bara hemma i soffan. Fantastiskt! Tyvärr är det ju inte heller helt gratis om man säger så, annars skulle jag inte tveka att gå den utbildningen i höst också eftersom reflexologistudierna inte är på heltid. Men, man kan inte få allt på en gång, särskilt inte när man är sjukskriven och blivande arbetslös och det där saldot på kontot sakta men säkert minskar...Med ett deltidsjobb, om jag nu hittar något, lär jag inte heller tjäna några stora summor. 

Men, huvudsaken att man har drömmar och vet vad man vill. Och att man faktiskt vågar börja något nytt trots att man inte vet hur det kommer att bli. Jag kan så klart inte vara säker på att jag kommer att trivas som reflexolog  fast det känns väldigt inspirerande för tillfället. Man kan inte veta något säkert innan man prövat. Och så finns det så mycket intressant att studera i kombination med det yrket också för att bredda sin yrkesroll. Kostrådgivning vill jag absolut kombinera med reflexologin i framtiden. Sedan finns det ju oändliga studie- och fortbildningsmöjligheter. 

Den som lever får se och den som inte provar på något nytt kan inte heller veta om det sedan var rätt för en själv eller inte.  Jag ser i varje fall fram emot att prova på nya studier till hösten. Det känns så inspirerande och uppfriskande att få sätta sig in i ett helt nytt område. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar