8 maj 2013

Rabatten

Förra veckan fixade till min rabatt. Först hade jag stora planer men bestämde slutligen att låta största delen av rabatten vara orörd eftersom det finns så många fina blommor från förr. Lupinerna ersattes dock med två sorters Riddarsporre, (har pinsamt nog redan glömt vilka sorter... ingen trädgårdsexpert ännu på lång sikt...:) ) samt två lökar som ska bli Orientliljor. I mitten planerar jag att så lite Ringblommor när vädret blir varmare och stoppa ner några lökar för nästa års vårblommor. 


Ha, ha! De här bilderna platsar inte i någon trädgårdsblogg direkt :) Fyra ynkliga växter och två lökar har jag stolt grävt ner i jorden. Mitt försök till trädgårdsarbetet är kanske lite patetiskt men bättre börja småskaligt när man är nybörjare. Det lär väl se desto finare ut om två månader (hoppas jag). Jag hade från början lite mer grandiosa planer men sen när jag kom ihåg att det fanns så många fina blommor från förr, ville jag inte ta bort dem. 

Rabattdesignen är inte heller den allra vackraste och består för tillfället av några decennier gammal blekgrön flagnad betong, men det får bli ett projekt för ett annat år. Det syns inte heller så mycket när grönskan tar över.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar