13 apr. 2013

Fredagsgott

 Jag är inne i en baknings och matlagnings period igen. Mina matvanor har varit lite enformiga på sistone på grund av brist på inspiration samt kräsenhet. Jag tycker mig ha kommit över mitt obehag för varm mat men jag är fortfarande väldigt kräsen vad gäller tillagningen. Det får inte vara "för enkelt", typ en stekt laxbit med kokta grönsaker. Det måste vara bra kryddat eller tillagat på ett annat sätt. T.ex. funkar en wok eller gryta bättre. Jag måste vara sugen på det jag äter annars går det lätt över till att jag inte klarar av det.  Arma bortskämda människa! jag vet... ;) Men, så länge jag lagar min egen mat lider ju ingen av det. Jag har i alla fall fått lite mer inspiration nu igen att prova nya rätter. Min kvällsmat har ganska länge sätt väldigt likadan ut: sallader i alla dess former och varianter, varm lchf-smörgås eller lchf-plättar/wrap. Visst, det är gott, annars skulle jag ju inte äta det, och det går att variera sallad och wrap på hundratals olika sätt men det börjar liksom kännas enformigt. På kvällen vill jag sällan heller inte äta "riktig" varm mat. Nu får det nog bli en rejäl recept-surfning på nätet.

Igår kväll lagade jag dock något nytt.
De som känner mig vet att jag avskytt potatis sedan barndomen. Delikatessen potatissallad har alltså aldrig kommit överens med mina smaklökar. Ända tills jag upptäckte jag "falsk" potatissallad! Man använder zucchini istället för potatis! Fantastiskt! På påsken hade min mamma gjort den eftersom både jag och min syster och hennes man äter lchf. Igår gjorde jag en egen variant, utan gurksallad men den blev lika god ändå. Gurksallad är ingen favorit heller men det ger förstås mer smak till salladen.

Jag hackade zucchini och gurka och blandade med hackad vårlök, persilja, gräddfil, en klick dijonsenap, lite pressad citron, salt och kryddor (örtkrydda, chilipulver och svartpeppar). Serverade det på en bädd av färsk babyspenat och lade sist på lite avokado och fetaost.

En fredag är självklart inte fredag utan choklad. Jag var sugen på något annat än den vanliga chokladen i skåpet så jag provade göra lchf-snickers.  Superenkelt recept! Bara tre ingredienser. Receptet tog jag från recept.nu 
men gjorde bara en halv sats. Jordnötssmöret jag använde var inte osaltat men jag älskar kombinationen salt och sött så jag tyckte inte det blev för salt. 


Perfekt fredagsmys!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar