25 mars 2013

Vårförkylningen

Med vårvädret kom vårförkylningen. Ironiskt. Jag som väntat på att få återta promenader utan att förfrysa ansiktet. Nu vill jag inte röra mig ur soffan. Men, det går ju bara framåt nu (hoppas jag), så jag hinner nog njuta av våren ännu.  Tur ändå att jag blev förkyld först efter lördagens konsert och hinner förhoppningsvis bli frisk till påsk, så ska väl inte klaga. Har försökt kurera mig så gott det går med citronvatten, varmt vatten med riven ingefära, strepsils och överdosering av echinaforcedroppar.  Igår kväll drack gjorde jag en dunderdryck som dessutom är god : varm choklad på sojamjölk med ordentligt med riven ingefära och en skvätt konjak. Trots det  kändes det som jag svalt ett rivjärn i natt varje gång jag vaknade i natt. 

Har ingen feber men känner mig lika utslagen ändå. Det kan nog hända att lördagens kraftansträngning utlöste det, men det var det ändå värt. Jag orkade bättre än jag trodde men så hade vi också bra med pauser mellan övning, genrep och konserten. Trots att det var en lång dag så märker jag stor skillnad när det handlar om något som är krävande men ändå ger så mycket energi tillbaka till skillnad från något som tar mer energi än det ger. Den härliga känslan att stå och sjunga gav liksom den där extra endorfinkicken jag behövde för att orka. Ska bli roligt att få se passionen i tv sen på påskdagen! 

Nu ska jag återgå till soffan, filten och boken. Kanske man borde surfa runt efter lite goda påskrecept också.  Pasha är obligatoriskt till påsk, så i år blir det väl en Lchf-variant. Egentligen bara att byta ut sockret mot stevia och eventuellt lämna bort sukat och russin. Trots det får jag väl lov att göra en egen sats eftersom min pappa som brukar ha ansvar för pashatillverkningen vägrar att äta något utan socker :) Memma kommer jag faktiskt att sakna lite trots att det egentligen inte är särskilt kulinariskt. Det är liksom mer tillfredsställande än gott men det hör ändå påsken till. Men nog ska jag väl klara mig utan det svarta kletet i år.  Ska leta efter lite goda påskgodisrecept istället.  Kanske de här marsipanäggen skulle vara något? http://mariannslchf.se/etiketter/paskgodis/.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar