18 mars 2013

Nya krafter

Det är så skönt att jag börjat känna mig starkare igen. Energin byggs upp tillbaka i sakta mak och jag börjar känna mig lite mer levande igen. Visst håller vårlängtan på att ta död på mig men jag får vara tacksam för att kroppen inte längre känns så svag. När jag tittar tillbaka tog det ungefär en och en halv månad efter jag blev sjukskriven innan jag ens började märka någon förändring. Första veckorna gick hjärnan på högvarv trots att både den och kroppen var utmattade. Jag var både trött och rastlös i kroppen och jag hade muskelvärk. Hjärnan pendlade mellan en tankeverksamhet som verkade ha hakat upp sig på autopilot till att vara helt uttröttad och passiv. Det fanns liksom inget mellanting. Antingen högsta växel eller totalt motorstopp. 

För ett par veckor sedan märkte jag äntligen hur det sakta började svänga. Jag vaknade inte längre med den där tunga gråtfärdiga känslan på morgonen och den där envisa på samma gång tunga och svaga känslan i kroppen började ge vika för en växande stabilitet. Fortfarande har jag dagar då energinivån är låg och då jag inte orkar så mycket men jag har också dagar då jag känner att energin finns där och jag orkar lite mer. Min utmaning just nu är fortfarande att hitta balansen och inte ta i för mycket då jag märker att jag har mera ork. Det blir lätt att ivern tar överhand och man känner "Yes, nu orkar jag!" och så plötsligt har man tagit ut sig för mycket och så kan det ta ett par dagar att återhämta sig igen. Sånt är onödigt. Jag försöker hela tiden stanna upp och vara uppmärksam på kroppens signaler. Känns det fortfarande ok? Är det en skön naturlig trötthet jag känner eller den där utmattade tröttheten? Hur känner jag mig efteråt? Har det jag gjort gett mer energi än det tagit eller tvärt om? 

En annan intressant sak är att min hjärna är ovanligt lugn för tillfället. Det borde ju vara en positiv sak eftersom jag har tendensen att tänka och analysera för mycket. I stället blir jag orolig när min tankeverksamhet är för lugn, ha ha! Det gäller väl att hitta balansen där också och utmana hjärnan lite i taget igen utan att det slår över. Det märks ganska tydligt här på bloggen - tiden efter jag blev sjukskriven höll min hjärna på att spricka av alla funderingar och det blev långa utläggningar. Då när jag samtidigt var utmattad kunde min hjärna inte släppa taget. Jag fick problem med koncentration och minne men ändå gick hjärnan på högvarv. Det är lite lustigt, nu blir jag nästan orolig över att jag funderar så lite! Jag är så van vid att alltid fundera och filosofera över allt - för att inte tala om att grubbla och älta, fast det är något som jag verkligen försöker släppa taget om och jämfört med några år sedan skulle jag beskriva mig som en mycket mer positiv person.

Fantastiskt hur livskriser kan få en att bli mindre pessimistisk :) Nåja, kanske jag helt enkelt bara blivit lite mera "zen". Jag ska väl inte vara rädd att jag tappat förmågan till kritiskt tänkande bara för att jag blivit bättre på att "bara vara". Ett bevis på att det här med tänkandets syfte har blivit alldeles förvrängt. Tvångsmässigt tänkande leder ju ingen vart. Bättre att använda hjärnan när man verkligen behöver den då och låta den vila lite emellan! ;) Fast vem vet hur många hjärnceller som skrumpnat medan jag slötittat på dåliga tv-program...

Det är ju det här jag försökt uppnå - varandet, att leva i nuet. Fast då handlar det ju också om uppmärksamhet och medvetenhet inför nuet. Passiv blir man om man utför saker per automatik utan att varken fokusera på det man gör eller är medveten om vad man tänker och känner. Ibland märker jag nog hur jag kan fastna i passiviteten, men det kan också innebära vila för ett tag bara det inte blir en vana. När jag lägger märke till det och vaknar upp ur min omedvetenhet så försöker jag helt enkelt styra medvetenheten tillbaka till nuet. 

Sedan måste jag bara ge ett tips för er andra som känner er trötta. ChiSan! 

Säkert beror det på annat också men jag började känna mig piggare redan ett par dagar efter jag började dricka Chisan. Eftersom effekten kom så snabbt så kan jag inte förstå vad annat som gett mig en extra kick. Jag tror absolut att min återhämtning gynnats av det här. Har också hört mycket gott om preparatet, att många snabbt har fått tillbaka sin ork. Chisan innehåller Schisandra, rosenrot och rysk rot, stimulantia som har visat sig väldigt effektiva vid trötthet och utmattning. Ni som lider av vårtrötthet, för er rekommenderar jag att prova det här!Läs mer här: http://www.naturligtomhalsa.se/parser.php?did=805:442 Finns att köpa på hälsokosten. Smaken är lite som baken...men om jag klarar av en shot på 15 ml så klarar ni, jag lovar!
2 kommentarer:

  1. Härligt att krafterna kommer tillbaka! :)
    <3-liga tankar från Åbohållet och Henrica!

    SvaraRadera