13 mars 2013

Lyckat brödbak

Äntligen ett lchf-formbröd som lyckades! Det brukar vara knepigt att få brödet tillräckligt genomgräddat och ibland har det blivit alldeles för kladdigt och degigt inuti trots att jag haft det i ugnen hur länge som helst. Förra gången jag gjorde formbröd blev det helt misslyckat och jag tror tyvärr det får bli fågelmat. Nu testade jag det här receptet: http://www.jillsmat.se/artiklar/jill-goda-glutenfria-lchf-formfrobrod/ och det blev jättebra. Det är svårt att få lchf -bröd att jäsa ordentligt i ugnen så brödet blev ganska platt och inte så högt, men smaken och konsistensen var bra. 

Som vanligt kan jag ju aldrig följa ett recept helt och hållet utan alltid ska jag gå och ändra på något... ;) I det här receptet bytte jag ut nötterna mot fibrexflingor och eftersom jag bara hade lite creme fraiche kvar tog jag bara 1 dl och sen 1 dl vatten. Går förstås att använda turkisk yougurt eller dylikt också. Sedan gräddade jag i 175 grader i 1 timme och sen lät jag brödet vara kvar ca en kvart till på 150 grader för att vara säker på att det skulle vara vara genomgräddat.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar