16 mars 2013

Fredagsmys och fisketur

Först måste jag bara meddela att jag äntligen fattat hur jag ska ändra i bloggen så att alla kan kommentera, inte bara de som har ett google-konto. Så nu är det fritt fram att kommentera för den som vill :)  
Jag är hopplös på sådana här tekniska saker med bloggen - som layout och utseende. Jag skulle vilja ändra rubrik och lägga till någon bild bakom men hur jag än försöker så (ursäkta) skiter det bara sig. 

Hittils har det annars varit en riktigt skön helg. Igår hade jag fredagsmys med Jenny.  Som alltid pratade vi i timmar tills klockan plötsligt var kvart före elva (Wow, jag lyckades hålla mig vaken till elva! ;)) och då sade min hjärna  stopp, i form av ett flertal plötsliga minnesförluster. Det händer ännu ibland att jag  tappar tråden totalt mitt under ett samtal och har ingen aning om vad jag just pratat om. Det kan hända mitt under en mening. Jag ska säga något och sen får jag en total blackout. Då får personen jag pratar med helt enkelt ge mig en återblick av vad vi just pratade om för att jag ska kunna fortsätta samtalet. Det är ganska skrämmande men jag vet ju vad det beror på. Det är bara en signal från hjärnan som säger "nu är jag trött, nu vill jag vila!".

Jag bjöd Jenny på lchf-läckerheter i form av en paj innehållande medwurst, parmesan, spenat, oliver och soltorkade tomater. 

                                                Fina Jenny!

Sedan mumsade vi på choklad- nöt-cashewbollarna som jag gjorde förra lördagen (http://nuetsnyanser.blogspot.fi/2013/03/en-ensamvargs-vardag.html samt kokostoppar från http://bakasockerfritt.se/recept-kategorier/item/kokostoppar. Finns annars massor med mumsiga recept där!  Jag bytte ut smöret mot kokosolja och bara två teskedar stevia. Annars följde jag receptet. Ja, och så använde jag inte sockerfri choklad utan vanlig mörk choklad som jag doppade topparna i. Jag tror min lchf-meny gick hem ! ;) 

Idag var jag en riktig friluftsfåne och följde  med herrarna  (pappa, bror, brorson) och inte att förglömma självaste herr Bamse, ut på isen för att ta upp nät som pappa har lagt under isen. 

                                       Bamse kommer i sin egen takt...

                                              Var är fisken?!

                                  Hurra. en gädda.....


               Dagens fångst. En gädda och en lake. Ingen stor fiskelycka
               och ingen lunch! Bara för två belåtna katter :) 

Solen värmde. Kanske den nya istiden inte är på väg att ta över ändå...hm, men jag pustar inte ut än...Tänk när man kan befinna sig här på samma ställe men i  en guppande roddbåt!


Nu ska jag fortsätta lördagskvällen med en bok i soffan. Och något gott att äta förstås! 


                 Kan bara konstatera att jag har blivit beroende av tulpaner.


  Jag önskar er en skön lördagskväll!

4 kommentarer:

 1. Lchf-menyn gick definitivt hem! :)
  Och så duktigt gjort av dig att fixa inställningarna för kommentarer helt på egen hand!
  Puss & Kram!
  /Jenny

  SvaraRadera
 2. Jo det var lättfixat när jag började titta efter! Ibland är man nog lite väl korkad.... :)

  SvaraRadera
 3. Jag är glad att jag hittat till din sida. Jag kan känna igen mig i så mycket av det du skriver. Och jag tror inte jag är ensam om det. Fina tankar du har!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du tycker så! Det värmer :)

   Radera