28 feb. 2013

Vårljuset!

Så där passligt tills det blir Mars månad imorgon har det utlovats bitande köld igen :( Ja, allt över -5 är bitande köld för mig. Nåja, man vet ju att det bara är en månad kvar tills den officiella våren börjar men ändå känns vinter bakslagen lika jobbiga varje år. Ändå är Mars "nästan" vår och man har ändå den där förväntan att snart är snön borta och då kan man för ett tag förtränga att vintern existerar.

Morgonljusets återkomst känns ändå helt underbart. I morse var första gången som solen började blända mig när jag åt frukost. Det var motvilligt som jag försiktigt var tvungen att dra för gardinen . Underbart att vakna upp till en sådan morgonrodnad. (Kommer ihåg att min mormor brukade säga: "Morgonrodnad- vacker natt, aftonrodnad- slaskig hatt." Det blev nog lite slaskig hatt idag så det stämde.


Idag har jag förresten gjort en intressant grej -  jag har varit på en eis-hälsoanalys. Skriver mer om det i morgon. Efter det träffade jag Minna på lunch och sedan tog vi en tur till Prisma för lite livsmedelsinförskaffande - samt en ny rosa yogamatta inte att förglömma. Den jag hittills använt är egentligen ingen riktig yogamatta och dessutom livsfarligt hal, särskilt efter att jag skurade den med tallsåpa...Så nog var det ett nödvändigt inköp. 
Nu får jag allt ta och hålla i plånboken ett tag fram över. Idag blev en dyyyr dag. Den gick trots allt i hälsans och välmåendet tecken - med hälsoanalys, lunch i gott sällskap, påfyllnad av godsaker i kylskåpet till helgen (lite broccoli, grönkål och sånt smaskigt... Nej, jag har nog choklad och rödvin i lagret också, var inte oroliga ;)...) samt den rosa yogamattan som jag inte behöver vara rädd att halka omkull på - så jag har väl rätt att benämna dagens spenderande för rehabilitering samt inbesparing av framtida sjukvårdskostnader för brutna ben. 

Skriver mer om hälsoskanningen imorgon. Godnatt på er! Hoppas på att fullmånen ger med sig snart - förra natten vaknade jag helt svettig och ångestfylld av mardrömmar flera gånger.

 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar