14 feb. 2013

Hjärtliga hälsningar!

Jag vill önska er alla en riktigt fin alla hjärtans dag! Fokusera på era vänner och familj idag och sprid lite extra mycket kärlek. Visa omtanke om era nära och kära och krama så många ni kan (och vågar...)! 

Jag vet att det blivit en "kommersiell" dag på många sätt och vis men så är det ju med alla högtider nu för tiden. Det betyder inte att man måste bli cynisk och bojkotta den för det. Man gör ju en högtid eller en speciell dag till det man själv vill. Jag kan välja att strunta i massproduktionen av mjukisdjur med hjärtan i famnen och istället krama min mamma lite extra. Man behöver inte köpa en massa grejer till höger och vänster utan det räcker med att visa sin uppskattning, ge en kram och uttrycka sin kärlek och uppskattning. Äkta kärlek och omtanke tar sig inte uttryck genom prylar. Ok, jag erkänner, jag HAR köpt några små presenter och kort men det är inte för att jag måste utan för att jag ville det. 

Jag tycker alltså att man visst kan uppmärksamma alla hjärtans dag eller vändagen så mycket man vill utan att det måste kännas löjligt (det känns ibland mer bekvämt att använda finlandssvenskans "vändagen" eftersom det lägger mer fokus på vänskap och inte nödvändigtvis hakar upp sig på den romantiska kärleken.)För som singel måste man ju erkänna att det lätt kan bli en lite bitter dag om man bara fokuserar på att fira  parförhållanden...  För mig är alla hjärtans dag en fin påminnelse om att det är viktigt att uppskatta och vara tacksam för den kärlek man har i sitt liv, både från vänner, familj och livspartner. Man kan leva som romantiker även om man inte är i ett förhållande! Ett kärleksfullt förhållningssätt kan man välja varje dag oavsett livssituation. Visst är det viktigt att man fokuserar på sina nära och kära varje dag och det ska inte behövas en skild dag för att man ska komma ihåg sina vänner men bara för att det finns en dag på året som är tillägnad kärleken tar det inte bort betydelsen av kärlek alla dagar. Som sagt, man väljer själv vad man gör det till.  Så, som den hopplösa romantiker jag är väljer jag att hylla kärleken i alla dess former idag. 

Familj och vänner, ni vet väl om hur värdefulla ni är för mig! För att fortsätta på temat tacksamhet, är jag verkligen tacksam idag för de underbara människor jag har i mitt liv. Trots att jag för tillfället är lite "isolerad" av egen vilja - jag behöver mycket tid för mig själv just nu, tystnaden och frånvaron av för många yttre intryck är nödvändigt för mig i det här skedet. Jag njuter av att få vara för mig själv, men naturligtvis behöver jag också stöd från min familj och mina vänner. Jag vet att de förstår att jag inte alltid orkar vara så social, jag behöver inte känna mig pressad och det är just det som är så skönt. Jag vet att de finns där för mig när jag behöver prata och har behov av  sällskap.

"Kärlekens underverk är att du inte behöver vara perfekt men ändå kan vara fullständigt hel" Deepak Chopra

 

Nu kommer det inga mer inlägg här förrän nästa vecka. Ska nämligen på en hemlig resa några dagar :) Ingen lång väg och ingen krävande resa så jag känner att jag orkar åka. Det är bäst att inte avslöja något för man vet aldrig vem som läser. Skriver mer sen nästa vecka.  Det blir på ett sätt skönt att komma bort några dagar trots att jag inte har så mycket energi, men tror det är bra för mig med lite miljöombyte. Som sagt, det blir en avslappningsresa, inget flängande hit och dit, det skulle jag inte orka med. 

Vi hörs! 

 
 

 

1 kommentar: