22 jan. 2013

Rubriklös tisdag

Caroline Myss quote.ummm ya

Väldigt kreativ idag eller hur...kan inte ens komma på en rubrik. Jag känner mig för tom i huvudet och trött för tillfället för att komma på något vettigt att skriva. Redan i morse kände jag mig helt färdig innan jag ens börjat jobba och så kom det förstås ett stressande telefonsamtal på jobbet och jag var tvungen att lämna situationen tills imorgon eftersom jag skulle iväg på skolning.I sådana situationer märker jag hur svårt jag har att låta saker vara. Jag vill fixa allt direkt och tar på mig alldeles för mycket ansvar, även för sådant som jag vet är utöver mitt ansvar. Det måste kunna vara en balans mellan det här med att försöka göra alla nöjda och själv må bra.  Rationellt vet jag förstås att jag har gjort allt jag kan men den känslomässiga sidan av mig vill liksom alltid tippa över och särskilt i en påfrestande eller kaotiskt situation blir känslorna lite för överväldigande och jag intalar mig själv att jag borde göra saker som jag kanske inte alls behöver. Jag måste helt enkelt jobba på att förstärka tankarna som motvikt till de allt för starka känslorna. Säga till mig själv: "Du har gjort tillräckligt i den här situationen", "också idag du har gjort ditt jobb så bra som du kunnat" och inte minst "du ÄR tillräcklig, som du är". Annars finns det ingen ände på vad "man skulle kunna göra eller hur man borde vara". Känslorna förvränger ofta situationen och överdramatiserar den. Ofta är det inte så akut eller allvarligt som ens egen ångest vill få en att tro. Det är ingen idé att harma sig över att man råkar vara en känslig person som har svårt med för mycket intryck, frågan är hur man hanterar det. Tar jag fram det positiva i mig, kraften i mig, eller låter jag  rädslan dra mig ner i känslohavet? 

Nu ska jag prioritera aktiv vila en tid framåt. Utöver det jag verkligen måste (alltså inte sånt som jag tycker att jag borde  göra...) ska jag välja att göra det jag mår bra av och samtidigt vara uppmärksam på det där kontrollfreaket inne i huvudet som tror att den måste trycka på gaspedalen när den märker att jag börjar tappa energi. Okej, nog blev det en liten utläggning här igen. Jag borde kanske börja dra några dåliga skämt här snart för att lätta upp stämningen... :) Med både en far och en bror med "talang" för att dra vitsar så har jag tydligen inte ärvt den förmågan. Tacka vet jag sarkasm...

Nåväl, i brist på skämt får ni några talande citat från pinterest istället.


hahaha
yes


sign

Life.

2 kommentarer:

  1. Åh vad jag gillade den där sista bilden. Hoppas du får tillfället att vila och hitta lugnet. Enligt nån undersökning lär gårdagen, den tredje måndagen i januari, vara den tyngsta dagen på året för de flesta människorna. Lite wierd though. ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaha nå det förklarar varför jag kände mig som jag gjorde! ;)

      Radera