19 jan. 2013

Misslyckad sovmorgon

Så gick det med planen att ta sovmorgon och vila ut. Av någon anledning hade jag en väldigt skum natt. Jag vaknade hela tiden och drömde en massa konstigheter och mot morgonsidan var jag underligt rastlös i benen så jag ville bara sträcka på dem hela tiden. Redan före klockan sju var sömnen försvunnen och jag försökte ligga och dra mig men mina "restless legs" bara störde så jag steg upp där tjugo över sju. Känner mig inte riktigt utvilad idag. Nåja, hoppas det bara är något tillfälligt. Ingen idé att gräma sig över det, natten har varit och snart kommer en ny chans till sovmorgon. Sovmorgon betyder alltså för min del att stiga upp ungefär klockan åtta. Men då går jag och lägger mig där vid 22-22.30 också. 

Jag känner mig oftast ganska udda i sociala sammanhang då jag brukar känna mig som den enda människan i världen som börjar gäspa när  klockan närmar sig nio. Där runt midnatt brukar min hjärna oftast redan ha sagt godnatt och oftast är det ingen idé att inleda några vettiga samtal med mig mera den tiden. Det är lite handikappande eftersom  de flesta jag känner verkar vara kvälls- och nattmänniskor. Tillställningar som börjar sent på kvällen känns ofta ganska tunga för mig för min motivation är inte på topp då. Är ingen intresserad av lite mer dagsträffar istället ? (på helgerna då alltså) Brunsch, lunch, eftermiddagsfika eller tidig middag? Men det är ju så, att man har oftast annat på gång under dagen. Nåja, vi kan inte alla vara nattugglor.


Tröttheten fortsätter i alla fall och jag känner av den där tunga känslan i bröstet som visar på att jag inte riktigt är i form energimässigt. Man går liksom runt med en känsla av att vara gråtfärdig (inte så farligt som det låter) men ni vet, den där klumpen i halsen och tunga känslan - kombinerat med en allmän trötthetskänsla.  I morse försökte jag känna efter vad jag vill göra idag som kan ge mig positiv energi. Städningen var väl ett undantag men det blev gjort på förmiddagen i alla fall. Sedan fixade jag ihop några chokladbollar (choklad är en garanterad energihöjare) och lite senare tror jag jag ska laga lite knäckebröd. Bakning är ett sött för mig att stressa av och slappna av. Det mår jag alltid bra av. Sedan blir det nog bara slapp i soffan med en bok eller tv:n som sällskap. Såg att Merlin börjar ikväll på svt1. Jag är för övrigt ingen fantasy-fantast men vissa serier och filmer fastnar jag för. Det beror på vilken sorts fantasy det handlar om. (Sådant som utspelar sig i rymden är bara creepy...) Sagan om ringen är förstås oslagbart, har inte sett "The Hobbit" ännu och känner mig lite tveksam om jag ska se den eller inte, för den har fått en del mindre bra kritik av att vara för långdragen och händelselös. Är rädd att det ska förstöra känslan som man fick i "Sagan om ringen." Som sagt är Merlin en serie som jag fastnat för.
 Från vänster: Gwen (Angel Coulby), Morgana (Katie McGrath), Gaius (Richard Wilson), Merlin (Colin Morgan), Arthur (Bradley James) och Uther (Anthony Head).


 Just nu känner jag att en promenad i snöfallet kunde vara skönt, det är ju inte så värst kallt nu ;)  Jag blev tillfrågad av min granne att hänga med på hälsomässa till Oravais men kände att jag inte hade orken idag.
Det lät intressant men jag hade bestämt mig för att hålla mig hemma idag och ta det lugnt.  Skulle det ha varit lite närmare och jag vetat om det lite tidigare   skulle jag kanske ha åkt.

Något annat inspirerande så här i januari är att tulpanerna redan börjat dyka upp. Köpte en bukett vita här om dagen och de lyser definitivt upp tillvaron. Av någon anledning dock (märkte jag nyss) vill de inte öppna sig fast jag skurit av stjälkarna. Det har hänt förut också, vet inte vad jag gör för fel. Men, tillräckligt fina är de hur som helst.  

Nu, ut bland snöflingorna för att dra lite luft! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar